„Skelbiu apie nedelsiant stabdomus visus WTA turnyrus Kinijoje, įskaitant Honkongą“, – sakė S. Simonas.

„Nematau, kaip ramia sąžine galėčiau prašyti mūsų sportininkių ten varžytis, kai Peng Shuai neleidžiama laisvai bendrauti ir, atrodo, daromas spaudimas neigti kaltinimus dėl lytinės prievartos“, – pridūrė jis.

S. Simonas taip pat sakė nerimaujantis dėl kitų WTA žaidėjų ir personalo saugumo kitų metų turnyruose Kinijoje.

35 metų Peng Shuai, buvusi Vimbldono ir Prancūzijos atvirojo teniso čempionato moterų dvejetų varžybų čempionė, praėjusį mėnesį kinų socialiniame tinkle „Weibo“ pranešė, kad buvęs vicepremjeras Zhang Gaoli „vertė“ ją lytiškai santykiauti, kai jiedu ilgą laiką su pertraukomis buvo pora.

Šie kaltinimai buvo greitai pašalinti iš socialinio tinklo, panašaus į „Twitter“, o Peng Shuai nuo tada buvo dingusi iš viešojo gyvenimo daugiau kaip dvi savaites. Dėl to nuogąstaujama, ar jai viskas gerai.

Remiantis oficialiomis nuotraukomis, lapkričio viduryje atletė Pekine sudalyvavo teniso turnyre ir vaizdo ryšiu pasikalbėjo su Tarptautinio olimpinio komiteto (TOK) vadovu.

Be to, Kinijos valstybinė žiniasklaida paskelbė vaizdą, kuriame neva matyti Peng Shuai elektroninio laiško momentinė ekrano kopija. Tekste teigiama, kad teniso žvaigždės mesti kaltinimai yra „netiesa“ ir kad jai „viskas gerai“.

Vis dėlto tarptautinis spaudimas Kinijai pateikti informacijos apie sportininkės gerovę išlieka.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)