Jokių žinių iš Kinijos sportininkės pasaulis negirdėjo nuo lapkričio 2-osios popietės. Būtent tą dieną kinų „Weibo“ socialiniame tinkle Sh. Peng patalpino žinutę, kurioje tvirtino patyrusi seksualinę prievartą iš buvusio Kinijos vicepremjero, itin aukštas pareigas šalies komunistų partijoje užėmusio Gaoli Zhango.

Anot tenisininkės, priekabiavimas ir prievarta tęsėsi ne vienus metus, o G. Zhangas liovėsi organizuoti judviejų susitikimus tik tuomet, kai pakilo į partijos viršūnę ir ėmė baimintis, kad tenisininkė kokiu nors būdu įrašinės pokalbius.

Visgi, anot jos, maždaug prieš trejus metus kinas ją užpuolė savo privačioje viloje, kur Sh. Peng buvo įsakmiai pakviesta pažaisti teniso su politiku ir jo žmona.

Ilgai viešumoje Sh. Peng žinutė neišbuvo, nors sportininkės profilio sekėjai ir spėjo pasidaryti jos kopijas. Po keliasdešimties minučių „Weibo“ tenisininkės įrašą ištrynė, o pati sportininkė prapuolė tarsi į vandenį. Susisiekti su Sh. Peng asmenims iš užsienio nepavyksta iki dabar.

Pasaulio moterų teniso asociacijos (WTA) vadovas savaitgalį viešai paragino Kinijos valdžią „sąžiningai ištirti“ Sh. Peng kaltinimus partijos nariui. „Moterys turi būti išgirstos, o ne cenzūruojamos“, – teigė Steve'as Simonas.

Anot jo, Kinijos teniso asociacija (CTA) tvirtina, kad „sportininkė yra saugi ir jai pavojus negresia“, tačiau bandymai ją pasiekti yra bevaisiai, todėl kinų teiginių dėl Sh. Peng padėties jis patvirtinti negali.

Sh. Peng „Weibo“ paskyra yra aktyvi, tačiau joje nebėra likę jokių užuominų į minėtuosius politiko išpuolius, jokių atsakymų iš sportininkės nesulaukia nei užsienio žurnalistai, nei sportininkės gerbėjai.

Nerimą dėl sportininkės likimo išreiškė ir grupė užsienio tensininkų.

Pradingusi Sh. Peng 2014-aisiais pasaulio moterų reitinge buvo pakilusi į pačią aukščiausią poziciją. Ji yra laimėjusi 23 tarptautinius turnyrus. Moterų vienetų varžybų reitinge aukščiausia kinės pozicija buvo 14-a, į kurią sportininkė buvo pakilusi dar 2011-aisiais.

Turnyruose ji nedalyvauja nuo 2020-ųjų pavasario, nors apie pasitraukimą iš sporto paskelbusi nebuvo.

Sportininkės priekabiavimu apkaltintam G. Zhangui šiuo metu yra 75-eri. Oficialiai iš politikos jis yra pasitraukęs, nors toliau išlieka itin gerbiamu komunistų partijos nariu. 2012-2017 m. jis apskritai buvo itin įtakingos ir bene svarbiausios kinų valdžios grupės – partijos politinio biuro – nuolatinis narys.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)