99-ą poziciją ATP klasifikacijoje užimantis vilnietis jau pirmame rate susidūrė su labai galingu varžovu – Kanados atstovu Felixu Auger-Aliassime‘u (ATP-12).

Pastarasis po 1 val. 34 min. trukusios kovos šventė pergalę rezultatu 6:3, 6:2.

Po trumpo apšilimo pirmuose mačo geimuose kanadietis iškart ėmėsi tvirtinti savo persvarą aikštėje, o R. Berankis darė pernelyg daug neišprovokuotų klaidų, kad spėtų paskui varžovą.

Vieną tokių pirmojo seto pabaigoje geriausias Lietuvos tenisininkas palydėjo ilgu apmaudo riksmu.

Antro seto pradžioje jam pirmąsyk pavyko laimėti geimą paduodant varžovui ir išsiveržti į priekį 2:0, tačiau F. Auger-Aliassime‘as iš karto atsakė tuo pačiu, išplėšė tašką atkakliame penktajame geime ir vėliau atgal jau nebesidairė.

R. Berankiui koją kišo dažnesnės neišprovokuotos klaidos (atitinkamai 28 ir 10) bei prastesnis padavimų efektyvumas (pirmo – atitinkamai 51 ir 80 proc., antro – 47 ir 59 proc.).

31-erių lietuvis su dešimčia metų jaunesniu 193 cm ūgio kanadiečiu susitiko pirmą kartą.

Už pasirodymą Vienoje R. Berankis uždirbo 20 reitingo taškų ir 18 tūkst. eurų čekį.

Primename, kad praėjusią savaitę jis sėkmingai dalyvavo ATP-250 serijos Kremliaus taurės turnyre Maskvoje (Rusija), kur nužygiavo iki pusfinalio.

Mačo statistika
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (26)