Pirmąją dieną kortų šeimininkams negalėjo padėti didžiausia jų žvaigždė – trečioji pasaulio raketė 23-ejų metų Stefanos Tsitsipas.

Tuo metu pajėgiausias mūsų šalies tenisininkas 31-erių metų Ričardas Berankis (ATP 107) pirmame mače per 1 valandą 16 minučių 6:1, 6:3 užtikrintai pranoko 21-erių metų Petrą Tsitsipą (ATP 730) ir išvedė lietuvius į priekį 1:0.

Septynis kartus aukščiau planetos reitinge už varžovą esantis R. Berankis prieš jį dominavo beveik visą laiką ir tik pusę antro seto aikštelėje vyko lygi kova (3:3).

„Varžovas pradėjo geriau servuoti, šiek tiek pats atsipalaidavo. Čia ir buvo didžiausias skirtumas, palyginti su pirmu setu. Visgi tokio žaidimo iki seto pabaigos jam išlaikyti nepavyko.

Komandai laimėti pirmąjį mačą visuomet labai svarbu. Pirmoji pergalė, kaip bebūtų, nuima psichologinę įtampą. Šiandien man pavyko parodyti neblogą žaidimą, tad nuotaikos geros“, – iš karto po pergalės kalbėjo R. Berankis.

Antrame šeštadienio susirėmime 30-metis Laurynas Grigelis (ATP 540) po 3 valandų 8 minučių trilerio 7:6 (8:6), 3:6, 7:5 įveikė 25-erių metų Michailą Pervolarakį (ATP 484) ir padidino mūsiškių persvarą iki 2:0. Tai reiškia, kad iki galutinės pergalės Lietuvos komandai betrūksta vieno laimėjimo.

„Labai sunkus mačas. buvo labai karšta, labai drėgna, labai sunkios sąlygos. Trečiame sete abu buvome labai pavargę, manau tai matėsi. Mano tikslas buvo grąžinti kuo daugiau kamuoliukų į aikštę ir kentėti. Tai pasiteisino. Tai yra labai svarbus taškas mūsų komandai, bet rytoj yra kita diena, turime išlikti susikoncentravę. Dabar svarbiausia – atsigauti fiziškai“, – tikino antroji Lietuvos raketė.

Sekmadienis prasidės dvejetų mūšiu. Po jų susikaus R. Berankis ir M. Pervolarakis, o penktąjį susitikimą žais L. Grigelis ir P. Tsitsipas.

Tiesa, sekmadienio kovų dalyvius komandos kapitonai dar gali keisti priklausomai nuo situacijos.

Lietuvos komandos kapitonas Rimvydas Mugevičius mano, kad S. Tsitsipą graikai saugo dvejetų susitikimui.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (27)