Iš skirtingų pasaulio kraštų į Heraklioną susirinkusius lietuvius Kreta pasitiko svilinančiu karščiu. Dienos metu termometro stulpelis čia nenukrenta žemiau 30 laipsnių, o šeštadienį – pirmąją susitikimo dieną – žadami dar didesni karščiai.

Visgi L. Grigelis karščio per daug nesureikšmina. „Nuotaikos geros, pasiruošimas vyksta tikrai neblogai. Graikijoje mums sudarytos labai geros sąlygos.

Man asmeniškai karšta nėra, oras puikus. Galbūt kartais truputį vėjuota, aikštelėje tai trukdo labiau nei oro temperatūra. Jei kalbame apie varžovus, mūsų laukia tikrai sunkus savaitgalis. Bet mes tikrai kausimės iš visų jėgų“.

Jam pritaria ir komandos kapitonas R. Mugevičius.

„Ne karštis, o varžovų komandos lyderis S. Tsitsipas bus pagrindinis barjeras, kurį turėsime įveikti norėdami iškovoti pergalę Graikijoje. Kita vertus, jo žaidimą gerai žino ir Ričardas, ir Laurynas.

Bet man labiau rūpi mūsų žaidėjų forma, o ji su kiekviena diena gerėja. Manau, kad galutinei mačo baigčiai bus ypač svarbus dvejetų susitikimo rezultatas“.

31 metų R. Berankis šiuo metu užima 107-ą ATP reitingo vietą, o metais jaunesnis L. Grigelis šioje klasifikacijoje yra 540-as. Septyniolikmetis E. Butvilas yra 34-as tarp pajėgiausių pasaulio jaunių, o 16 metų amžiaus V. Gaubas užima 46-ą jaunių reitingo vietą.

Penktadienį per pietus bus ištraukti Graikijos ir Lietuvos susitikimo burtai, lemsiantys mačų eiliškumą. Pirmąją varžybų dieną – šeštadienį – bus žaidžiami du vienetų mačai. Antroji diena prasidės dvejetų susitikimu, po kurio seks dar dvi vienetų akistatos.

Daviso taurės reitinge Lietuvos komanda užima 48-ą vietą, o Graikijos rinktinė rikiuojasi 58-oje pozicijoje.

Graikijos ir Lietuvos teniso rinktinių dvikova vyks rugsėjo 18-19 d.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)