ATP reitingo lyderis N. Džokovičius patyrė veikiausiai skaudžiausią pralaimėjimą karjeroje. Niujorke tik viena pergalė skyrė jį nuo istorinio triumfo, tačiau turnyro finale jis netikėtai neturėjo jokių šansų įveikti įspūdingai žaidusį D. Medvedevą.

Likus kelioms akimirkoms prieš dvikovos baigtį turnyro favoritas sėdėdamas ant suoliuko neišlaikė – dengdamas rankšluoščiu veidą pravirko.

Šiais metais serbas laimėjo „Australian Open“, „French Open“ ir Vimbledono turnyrus. Kad nupūstų dulkes nuo 52 metus gyvuojančio rekordo, jam reikėjo vieno žingsnelio. Paskutinį kartą visus keturis Didžiojo kirčio turnyrus per vieną sezoną yra laimėgjas Rodas Laveras 1969 metais.

„Jei kas nors ir nusilpelnė šio titulo, tai esi tu, – jautriai po dvikovos į savo varžovą kreipėsi N. Džokovičius ir dėkojo gausiai jį palaikiusiems fanams. – Net jei šios dvikovos nelaimėjau, esu laimingiausias žmogus pasaulyje, jūs sujaudinoti mane iki sielos gelmių“.

Užtikrintai laimėjęs D. Medvedevas džiaugėsi savo pergale ir žėrė pagyras serbui: „Man tu esi geriausias žaidėjas teniso istorijoje“. Rusas laimėjo pirmąjį savo karjeroje Didžiojo kirčio turnyrą. Jis taip pat tapo pirmuoju Rusijos tenisininku nuo Marato Safino 2000-aisiais, laimėjusiu Didžiojo kirčio turnyrą.

Per dažnai finale klydęs N. Džokovičius taip pat praleido galimybę tapti rekordininku pagal iškovotus Didžiojo kirčio turnyrų titulus. Šiuo metu po 20 tokių trofėjų yra laimėję serbas, šveicaras Rogeris Federeris ir ispanas Rafaelis Nadalis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (101)