Akistatą lietuvis pradėjo trim paeiliui pralaimėtais geimais (0-3), o metais vyresnis varžovas sparčiai artėjo laimėto seto link (5-2).

Tačiau jaunių Vimbldono dvejetų turnyro čempionas demonstravo charakterį ir perėmė iniciatyvą.

Laimėjęs 4-is geimus paeiliui lietuvis išsiveržė į priekį 6-5. Savo padavimų metu 12-ame geime E. Butvilas turėjo dvi galimybes pergalingai užbaigti setą (40:15, 40:30), tačiau varžovas atsilaikė ir išplėšė „Tie-break'ą“. Pratęsime amerikietis išnaudojo lietuvio klaidas ir laimėjo 7-4.

Antrame sete E.Butvilas šovė į priekį 3-0, bet varžovas atsakė taip pat trim paeiliui laimėtais geimais.

Lūžiu tapo devintas geimas, kurį savo padavimų metu pralaimėjo E. Butvilas. Į priekį išsiveržęs amerikietis pranašumo neiššvaistė ir šventė pergalę bendru rezultatu 7-6 (7-4), 6-4.


Lietuvis savo pasirodymą tęs jaunių dvejetų turnyre kartu su ispanu Alejandro Manzanera Pertusa. Jie pirmame rate susitiks su prancūzo Maxo Westphalo ir Honkongo atstovo Colemano Wongo pora. Akistata numatyta antradienį vėlai vakare (23:30 val. Lietuvos laiku).

Lietuvis su ispanu liepą triumfavo Vimbldono jaunių dvejetų varžybų finale Londone.

Jaunių turnyro kvalifikacijoje varžėsi Vilius Gaubas. Lietuvis lemiamoje kovoje nusileido varžovui iš Portugalijos.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)