23-ejų tenisininkas iš aikštės pasišalino po pralaimėto trečiojo seto prieš prancūzą Adrianą Mannarino (ATP-44).

Pastarajam teko vienam mankštintis korte repetuojant padavimus, kol jo oponentas grįžo ir buvo sutiktas tribūnų švilpimu.

Tačiau pertraukėlė S. Tsitsipui išėjo į naudą – ketvirtąjį setą jis laimėjo „sausai“ ir šventė pergalę rezultatu 6:3, 6:4, 6:7 (4:7), 6:0.

Pirmajame rate trečioji planetos raketė tualete užgaišo net 8 minutes, priversdamas nervintis varžovą iš Didžiosios Britanijos Andy Murray. Buvęs geriausias pasaulio tenisininkas po šio mačo pareiškė nustojęs gerbti S. Tsitsipą ir sukritikavo jo elgesį.

Bet pats graikas teigia nematantis nieko blogo savo veiksmuose.

„Jeigu aš kaip nors pažeisčiau taisykles, be abejo, būčiau kaltas. Bet jeigu taip nėra, kokia tuomet problema?

Nepadariau nieko blogo, taigi, nesuprantu, kodėl žmonės taip reaguoja. Neturiu nieko prieš žiūrovus, myliu juos. Manau, kai kurie jų paprasčiausiai nesupranta reikalo. Jie nežaidė teniso aukščiausiu lygiu, taigi, nesupranta, kaip tai sunku. Kartais mums reikia trumpos pertraukėlės saviems reikalams“, – teisinosi publikos antipatijų sulaukęs tenisininkas.

A. Mannarino nugalėtojo taip pat nesmerkė.

„Jis nedaro nieko nusikalstamo. Manau, tai taisyklės yra klaidingos“, – pabrėžė 33-ejų prancūzas.


Ne visi tokie taikūs. Analogiškai S. Tsitsipas jau „pasižymėjo“ praėjusį mėnesį Sinsinatyje (JAV) vykusio ATP-1000 serijos „Western & Southern Open“ turnyro finale, kuriame pranoko Vokietijos atstovą Alexanderį Zverevą (ATP-4).

Tuomet graikas buvo dingęs iš korto net daugiau nei 10 minučių.

„Jo tėtis tribūnoje tuo metu rašė žinutes telefonu. O kai Stefanos grįžo, staiga ėmė žaisti visiškai kitaip. Ne tik aš – visi pastebėjo, kad jis kardinaliai pakeitė taktiką. Arba tualetas – kažkokia magiška vieta, arba ten vyksta komunikacija su treneriais.

Stefanos yra vienas geriausių pasaulyje. Nemanau, kad jam reikėtų taip elgtis. Tokie dalykai vyksta tik jaunių ar „Futures“ serijos turnyruose“, – ant priešininko vis dar pyksta A. Zverevas.

Trečiame „US Open“ rate S. Tsitsipas susitiks su 18-mečiu Carlosu Alcarazu iš Ispanijos (ATP-55).

Tolyn žygiuoja ir lietuvio Ričardo Berankio skriaudikas Diego Schwartzmanas iš Argentinos (ATP-14). 29-erių žaidėjas jau gerokai po vidurnakčio užbaigė savo mačą su 2017-ųjų JAV vicečempionu iš Pietų Afrikos Respublikos Kevinu Andersonu (ATP-77).

Žaidimą teko stabdyti dėl lietaus, nepaisant to, jog Louiso Armstrongo vardo teniso kortai turi užtraukiamą stogą.

Vis dėlto JAV smogusio uragano Ida atnešti vėjai ir lietus buvo tokie smarkūs, jog vanduo ėmė plūsti į aikštę pro ventiliacijos angas.

Pratęsus mačą Arthuro Ashe'o stadione, D. Schwartzmanas laimėjo 7:6 (7:4), 6:3, 6:4.

Tuo metu moterų varžybose pasirodymą tęs Estijos tenisininkė Anett Kontaveit (WTA-28), antrame rate ketvirtadienį susiremsianti su šveicare Jil Teichmann (WTA-44).

Kita estė Kaia Kanepi (WTA-70) sudėjo ginklus 5:7, 5:7 neprilygusi kanadietei Leylah Fernandez (WTA-73).

Iš turnyro eliminuota ir vienintelė Latvijos atstovė Anastasija Sevastova (WTA-65), 6:7 (6:8), 3:6 nusileidusi čekei Katerina Siniakovai (WTA-53).

Kita pajėgi latvė Jelena Ostapenka (WTA-30) prieš pat pirmenybes išbraukė savo pavardę iš dalyvių sąrašo dėl sveikatos problemų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)