Atvirojo JAV čempionato pirmame rate S. Tsitsipas po kone penkias valandas trukusios kovos palaužė A. Murray (ATP-112) 2:6, 7:6 (9:7), 3:6, 6:3, 6:3.

23-ejų nugalėtojo elgesys po mačo buvo aptarinėjamas dar labiau nei susigrąžinti dėl traumų prarastą laiką bandančio buvusio geriausio planetos tenisininko iš Jungtinės Karalystės pademonstruotas pasipriešinimas.

Po pralaimėto trečio seto S. Tsitsipas paprašė medicininės pertraukėlės skųsdamasis kairės pėdos skausmu, o po ketvirtojo leidus teisėjui išėjo į tualetą – ir negrįžo net aštuonias minutes.

Nekantriai laukdamas varžovo A. Murray neslėpė susierzinimo, tą patį darė ir mačui pasibaigus.

„Niekas nepaneigs, kad žaidžiant tokį brutalų mačą ilga pertrauka turi įtakos. Ypač – jei jų būna ne viena. Netikiu, kad jam iš tiesų skaudėjo koją, juk paskui jis lyg niekur nieko žaidė dar dvi valandas. Ir neturiu žalio supratimo, ką jis veikė per antrąją savo paprašytą pertraukėlę. Manau, kad Stefanos yra puikus žaidėjas, bet šiandien aš nustojau jį gerbti“, – varžovo veiksmais piktinosi 34-erių veteranas.

Dar kandžiau jis pasisakė socialiniame tinkle.

„Dienos faktas: S. Tsitsipui nueiti į tualetą užtrunka dvigubai ilgiau nei Jeffui Bezosui – pakilti į orbitą“, – privačią kosminę programą kuriantį milijardierių savo vaizdingam palyginimui pasitelkė A. Murray.

Vis dėlto kad ir koks supykęs buvo britas, dar piktesnis atrodė teniso padauža N. Kyrgiosas.

86-ą vietą ATP reitinge užimantis australas „US Open“ pradėjo ir baigė akistata su ispanu Roberto Bautista Agutu (ATP-21), kuris šventė pergalę rezultatu 6:3, 6:4, 6:0.

Mačo metu 26-erių žaidėją įsiutino dėl pandemijos priimta taisyklė, jog kamuoliukus padavinėjantys vaikai negali atnešti tenisininkams rankšluosčių prakaitui nusibraukti.

„Aš nenoriu visą laiką vaikščioti iš vienos aikštės pusės į kitą pasiimti rankšluosčių. Brolau, čia sumautai karšta. Kiek papildomų žingsnių tai sudarys per mačą? Kvailystė“, – teisėjui skundėsi N. Kyrgiosas.

Sulaukęs replikos, jog „tai yra žaidimo dalis“, australas pratrūko.

„Tai nėra žaidimo dalis. Ar susirašinėjimas su kažkuo taip pat yra žaidimo dalis? Ar 20 minučių tualeto pertrauka irgi žaidimo dalis? Viskas čia žaidimo dalis. Man reikia nusi*ikti – ką gi, žaidimo dalis. Su*iktai kvaila, žmogau“, – teisėjui dėstė tenisininkas.

Netrukus kliuvo ir jo paties komandos nariams, sėdintiems tribūnose.

„Apsidairykite, jūs abu vieninteliai čia sėdite su kaukėmis. Žiūriu į jus ir matau tik sumautas kaukes. Nesuprantu, ką jūs sakote, kaip po velnių turėčiau suprasti, kai jūs slepiatės už tų su*iktų kaukių? Gal panaudokite smegenis“, – tiradą savo treneriams paleido N. Kyrgiosas.



Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)