Setą „sausu“ rezultatu ant Vimbldono žolės R. Federeris pralaimėjo pirmą kartą karjeroje, o nesėkmė per tris setus jam čia buvo pirmoji po 19 metų pertraukos.

„Jo žaidime buvo nebūdingų silpnų momentų. Tik jis pats gali pasakyti, kas tai lėmė. Kaip sakoma, laikas neaplenkia nė vieno. Nežinau, ar mes dar kada nors pamatysime šį didų žmogų šiame aikštyne“, – po skaudžios nesėkmės tolesne R. Federerio ateitimi profesionaliame tenise suabejojo triskart Vimbldono čempionas iš Vokietijos Borisas Beckeris.

Pats R. Federeris tvirtino nežinantis, ar tai buvo jo gulbės giesmė Vimbldone.

„Man reikia persigrupuoti. Savaime aišku, kad artimiausiomis dienomis reikės pasikalbėti apie tolesnius planus“, – sakė gyva teniso legenda, patikinęs, kad nesigaili sprendimo po traumos šiemet grįžti į aikštę.

Savo ruožtu, 24-erių Lenkijos tenisininkas „Grand Slam“ serijos turnyro pusfinalį pasiekė pirmą kartą gyvenime.

„Tai super ypatinga akimirka man, svajonės išsipildymas“, – sakė H. Hurkaczas.

Dėl vietos finale jis kovos su italu Matteo Berrettini (ATP-9), kuris 6:3, 5:7, 7:5, 6:3 įveikė 20-metį Kanados talentą Felixą Augerį Aliassime (ATP-19).

Kitame pusfinalyje titulą ginanti pirmoji planetos raketė iš Serbijos Novakas Džokovičius susirems su taip pat pirmąsyk taip toli nukeliavusiu dar vienu Kanados atstovu Denisu Shapovalovu (ATP-12).

ATP reitingo lyderis 6:4, 6:4, 6:4 susitvarkė su vengru Martonu Fucsovicsu (ATP-48).

D. Shapovalovas ketvirtfinalyje po pusketvirtos valandos trukusios permainingos kovos rezultatu 6:4, 3:6, 5:7, 6:1, 6:4 palaužė Rusijos tenisininką Kareną Chačanovą (ATP-29).

Finalo dalyviai paaiškės penktadienį.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)