Šiais metais Didžiojo kirčio turnyruose Melburne ir Paryžiuje triumfavęs N. Džokovičius pirmadienį 6:2, 6:4, 6:2 įveikė Cristianą Gariną iš Čilės. Didžiojo kirčio turnyruose tai bus 50-asis serbo ketvirtfinalis.

Kitas jo varžovas Vimbldone – vengras Martonas Fucsovicsas, kuris penkių setų maratone palaužė rusą Andrejų Rubliovą.

N. Džokovičius medžioja savo šeštąjį Vimbldono turnyro titulą, o jei jam pavyktų laimėti, tai būtų jo 20-asis Didžiojo kirčio trofėjus karjeroje. Pagal šį skaičių jis susilygintų su šveicaru R. Federeriu ir ispanu Rafaeliu Nadaliu, kuris Vimbldone šiais metais nežaidžia.

R. Federeris aštuntfinalyje įtikinamai 7:5, 6:4, 6:2 nugalėjo italą Lorenzo Sonego ir tapo vyriausiu profesionalios teniso eros (nuo 1968 metų) tenisininku, kuriam pavyko pasiekti Vimbldono ketvirtfinalį.

Į geriausiųjų aštuntuką Londone 39 metų šveicaras pateko 18-ą kartą karjeroje, o per visus Didžiojo kirčio turnyrus – 58-ą kartą. Kitas jo varžovas – rusas Danilas Medvedevas arba lenkas Hubertas Hurkaczas.

Dramatiškai vykusiame aštuntfinalyje netikėtai pralaimėjo Alexanderis Zverevas. Vokietijos atstovas po 4 valandas trukusiose 5 setų kovos 4:6, 6:7 (6:8), 6:3, 6:3, 4:6 nusileido kanadiečiui Felixui Auger-Aliassime.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)