Tiesa, negailestingas laikas kaip reikiant pakirto „didįjį trejetą“ ir šis turnyras bus kitoks. Rafaelis Nadalis iš „Wimbledon“ turnyro apskirtai pasitraukė dėl traumos, kai Rogeris Federeris, kuris nežaidė daugiau negu metus, bando sugrįžti į aukščiausią lygį, tačiau kol kas dar stringa tai darydamas.

Vienintelis vis dar tvirtai stovintis ir pirmąją ATP reitingo poziciją laikantis – Novakas Džokovičius.

Serbas laimėjo abu didžiojo kirčio turnyrus šį sezoną – „Australian Open“ ir „Roland Garros“ bei mėgins iškovoti ir trečiąjį. N. Džokovičiui per vieną sezoną kol kas yra pavykę iškovoti tris didžiojo kirčio titulus, tą padarė 2015-aisiais, o jam pritrūkto tik „Rolan Garros“ titulo.

Kol kas per istoriją laimėti visus didžiojo kirčio turnyrus tais pačiais kalendoriniais metais yra pavykę tik dviem tenisininkams: Donui Budge‘ui (1938) ir tai dukart padariusiam Rodui Laveriui (1962, 1969).

Rekordo šiame turnyre sieks ir jau minėtasis R. Federeris. Tikra žolės kortų legenda mėgins iškovoti pirmąjį didžiojo kirčio titulą nuo 2018-ųjų ir jeigu sugebėtų triumfuoti šiame turnyre, jis taptų vyriausiu didžiojo kirčio turnyro čempionu istorijoje.

Iki šiol vyriausias tai padaręs tenisininkas yra Kenas Rosewallas, kuris 1972-aisiais tapo „Australian Open“ čempionu būdamas 37-erių. Tuo tarpu R. Federeris jau dabar yra 39-erių.

Tiesa, TOPsport ekspertai šveicaro galimybių nevertina labai gerai. Ryškiu turnyro favoritu yra laikomas N. Džokovičius, kurio šansai triumfuoti yra vertinami net 55 proc. Jam didžiausią iššūkį galėtų mesti Daniilas Medvedevas, kurio galimybės yra vertinamos 12 proc. ir „Roland Garros“ turnyro finale rimtai serbui pasipriešinęs graikas Stefanos Tsitsipas (10 proc.). Tuo metu R. Federerio šansai laimėti yra vertinami 8 proc.

Prie favoritų TOPsport lažybininkai taip pat priskiria Matteo Berretini, Alexanderį Zverevą, Andrejų Rublevą, Denisą Shapovalovą, Marina Čiličių ir netgi Andy Murray. Pastarasis „Wimbledon“ turnyre yra triumfavęs dukart, tačiau dėl nesibaigiančių klubo traumų buvo priversta pasitraukti iš teniso elito.

„Wimbledon“ turnyre kovos ir geriausias Lietuvos tenisininkas Ričardas Berankis. 80-oji pasaulio raketė ant žolės spėjo sužaisti tris mačus ir du iš jų laimėjo. Vokietijoje vykusiame turnyre lietuvis nugalėjo Cedriką-Marcelį Stebe bei Dennisą Novaką. Tačiau įveikęs atranką jau pirmajame etape pralaimėjo Kei Nishikori.

Tuo metu būsimas lietuvio varžovas Londone Lloydas Harrisas dalyvavo trijuose žolės sezono turnyruose šį sezoną ir per šešis mačus triumfavo triskart. 24-erių 52-oji pasaulio raketė už R. Berankį yra aukštesnis net 18 cm (193-175).

Iš pietų Afrikos kilęs tenisininkas ir R. Berankis per karjerą yra susitikę tik kartą. 2019-aisiais Vašingtone ant hardo laimėjo L. Harrisas, kuris triumfavo 4:6, 6:3, 6:1. Tuomet favoritu buvo laikomas R. Berankis.

Šį kartą TOPsport lažybininkai favoritu laiko afrikietį L. Harrisą. Pastarojo šansai laimėti yra vertinami 65 proc., kai R. Berankio galimybės žengti į antrąjį etapą – 35 proc.

Prognozuojama, jog L. Harrisas laimės visus tris setus ir tiesiausiu keliu žengs į antrąjį etapą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)