Abi tenisininkės Didžiojo Kirčio vienetų varžybų finaluose kovojo pirmą kartą. Įdomu, kad 33-ąją vietą pasaulio reitinge užimanti B. Krejčikova startavo savo padavimo metu prarasdama tašką. Kaip paaiškėjo, tai buvo vienintelis tenisininkės iš Čekijos prarastas taškas pirmame sete. Po to ji vieną po kito laimėjo šešis geimus iš eilės ir išsiveržė į priekį 1-0.

Tačiau antrame sete dominavo Rusijos tenisininkė A. Pavliučenkova. Ji laimėjo tris geimus iš eilės, ir nors pirmaudama 5:1 septintame geime atidavė varžovei savo padavimą, tačiau tuoj pat atsitiesė ir aštuntą geimą bei antrą setą laimėjo trečią kartą perėmusi B. Krejčikovos padavimą.

Trečiame sete vyko lygi kova, abi tenisininkės iškovojo taškus paduodamos kamuoliuką, be to, po kartą perėmė ir varžovės padavimą. Esminis lūžis įvyko septintame geime, kai A. Pavliučenkova prarado tašką savo padavimo metu. Išsiveržusi į priekį 4:3 B. Krejčikova laimėjo ašuntą geimą, o pergalingą tašką padėjo dešimtame geime.

Turnyrą laimėjusiai B. Krejčikovai atiteks 1,4 mln. eurų vertės čekis. Finale pralaimėjusios A. Pavliučenkovos sąskaitą papildys 750 tūkst. eurų.

Beje, Čekijos tenisininkei Prancūzijos atvirosios teniso pirmenybės dar nesibaigė. Sekmadienį ji dar dalyvaus dvejetų varžybų finale. Sėkmingai susiklosčius šiam mačui B. Krejčikova gali pakartoti 2000 metais užfiksuotą Mary Pierce pasiekimą ir po 21 metų pertraukos „Roland Garros“ čempionate laimėti ne tik vienetų, bet ir dvejetų varžybas.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)