Tai buvo pirmoji tarpusavio tenisininkų akistata. Kovo mėnesį 22-ejų prancūzas buvo pakilęs į 29-ą ATP reitingo poziciją. 2020 metais U. Humbertas laimėjo du turnyrus Antverpene ir Ouklande bei yra laikomas perspektyviausiu Prancūzijos tenisininku.

Į antrą turnyro ratą patekęs R. Berankis (ATP-93) pelnė 45-is ATP reitingo taškus ir užsitikrino 84 tūkst. eurų premiją. Antrajame rate lietuvis susitiks su italu Salvatore Caruso (ATP-82) arba australu Jamesu Duckworthu (ATP-101).

Pralaimėjusiam prancūzui atiteks 10 ATP reitingo taškų ir 60 tūkst. eurų suma.

Ričardas Berankis prieš Ugo Humbertą

Susitikimo eiga, I setas

R. Berankis naudojosi neužtikrintai susitikimą pradėjusio prancūzo klaidomis ir varžovo padavimų metu laimėjo pirmą geimą. Laiku susigriebęs lietuvis laimėjo ir antrą geimą.

U. Humbertas „sausai“ iškovojo tašką savo padavimų metu – 1-2. „Sausai“ atsakė ir lietuvis – 3-1. Abu tenisininkai taškus rinko savo padavimų metu (3-2, 4-2, 4-3, 5-3, 5-4).

10 geime R. Berankio padavimų metu lietuvis pirmavo 30-0, 40-30, iškovojęs tašką lietuvis laimėjo pirmą setą 6-4. Jis truko 37 min.

II setas

Savo padavimų metu prancūzas užtikrintai laimėjo tašką, R. Berankis turėjo bėdų antrame geime, visgi, lietuviui pavyko išlyginti rezultatą – 1-1.

Prancūzas laimėjo trečią geimą ir išsiveržė į priekį 2-1. U. Humbertas laimėjo R. Berankio padavimų seriją ir didino pranašumą 3-1.

Pyktelėjęs R. Berankis „sausai“ pirmavo prancūzo padavimų metu (40-0), varžovas „kabinosi“ (40-30), bet tašką laimėjo lietuvis – 3-2.

Tris kartus „uždaryti“ geimo nesugebėjęs R. Berankis pralaimėjo tašką, prancūzas didina pranašumą 4-2.

Prancūzas savo padavimų metu klydo, o klaidas išnaudojęs lietuvis „sausai“ laimėjo tašką ir mažina deficitą – 4-3.

Savo padavimų metu lietuvis lygina rezultatą – 4-4. Prancūzas akivaizdžiai sutrikęs: jo klaidas išnaudojęs lietuvis – per tašką nuo laimėto antro seto (4-5).

Lietuvis išnaudojo „break point'o“ situaciją ir laimėjo permainingą 50-ies minučių antrą setą 6-4.

III setas

Jį savo padavimų serija pradėjo U. Humbertas. Ne be vargo prancūzas laimėjo pirmą geimą (1-0). R. Berankis išlygino rezultatą 1-1.

U. Humbertas laimėjo ir savo, ir R. Berankio padavimų seriją – 3-1. Trečiame sete sąlygas diktuojantis kortų šeimininkas didina pranašumą – 4-1.

Lietuvis savo padavimų metu mažina deficitą (4-2). R. Berankis „kabinosi“ į tašką 7-ame geime (40-30), tačiau užsivedęs prancūzas didino savo pranašumą – 5-2. Iniciatyvos nepaleidęs U. Humbertas per 37 min. laimėjo setą 6-2.

IIII seto statistika

IV setas

Net 15 minučių trukusiame pirmame geime R.Berankis turėjo pranašumą, tačiau tašką savo padavimų serijoje iškovojo aistringai savų sirgalių palaikomas prancūzas (1-0).

Antrame geime vėl tašką galėjo iškovoti abu tenisininkai, R. Berankis tiksliau išnaudojo savo padavimus ir lygino rezultatą (1-1).

Lietuvis laimėjo tašką varžovo padavimo metu ir išsiveržė į priekį (2-1). R. Berankis „sausai“ laimėjo savo padavimų seriją ir padidino savo pranašumą (3-1). Lietuvis buvo arti taško, tačiau prancūzas per vargus laimėjo penktą geimą (3-2).

R. Berankis savo padavimų metu vėl didino pranašumą (4-2). Abu tenisininkai apsikeitė taškais, R. Berankį nuo pergalės skiria vienas laimėtas geimas (5-3).

Prancūzas „sausai“ laimėjo savo padavimų seriją – (5-4, priekyje R. Berankis).

Emocingame 10-ame geime R. Berankis išplėšė tašką ir laimėjo dvikovą 6-4, 6-4, 2-6, 6-4! Akistata truko 3 val. 3 min.


Pernai R. Berankis pirmą kartą įveikė „French Open“ pirmą ratą, o antrame nusileido pirmai planetos raketei Novakui Džokovičiui.

Vyrų vienetų varžybų nugalėtojo titulą gina ispanas Rafaelis Nadalis, moterų turnyro – lenkė Iga Swiatek.

Čempionams atiteks po 1,4 mln. eurų. Visas turnyro prizų fondas sudaro 34,3 mln. eurų.

Mačas vėlavo dėl neįprastos policijos operacijos

Akistata turėjo prasidėti vidurdienį Lietuvos laiku, tačiau ji vėlavo beveik pusvalandį dėl keisto incidento.

Anot organizatorių, dvikova buvo nukelta dėl greta Simonne-Mathieu vardo kortų stovėjusio įtartino automobilio.

Prancūzijos teniso federacija (PTS) informavo, jog akistatos startas buvo atidėtas dėl policijos pareigūnų veiksmų: šie pašalino nelegaliai prie 5000 vietų teniso arenos pastatytą automobilį.

„Tai buvo įprasta policijos saugumo intervencija. Viskas vėl grįžo į savo vėžes“, – „Reuters“ naujienų agentūrai kalbėjo PTS atstovas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (73)