„Šiai dienai tai yra stipriausios mūsų merginos. Su šia sudėtimi esame pajėgios kautis dėl patekimo į antrąją Billie Jean King taurės varžybų grupę“, – sako E. Liachovičiūtė.

Tiesa, komandų sudėtis rinktinių kapitonės galės koreguoti iki pat varžybų pradžios.

„Todėl į rinktinės stovyklą dar kviesiu ir Emiliją Tverijonaitę. Galutinis sprendimas dėl to, kurios merginos atstovaus Lietuvai Billie Jean King varžybose, bus priimtas po stovyklos“, – teigia rinktinės kapitonė.

25 metų amžiaus J. Mikulskytė šiuo metu yra aukščiausią WTA reitingą užimanti Lietuvos tenisininkė. Šioje klasifikacijoje ji yra 559-a (aukščiausias vieta karjeroje). Po sėkmingo žaidimo ITF jaunių turnyruose (42-a ITF aštuoniolikmečių reitingo vieta 2014 m.) ji išvyko į JAV, kur studijavo ir žaidė tenisą Kentukio universitete.

Tame pačiame JAV universitete J. Mikulskytės komandos drauge buvo ir metais jaunesnė A. Paražinskaitė. 2014 m. ji užėmė 19-ą ITF jaunių reitingo vietą, o aukščiausias jos pasiekimas WTA piramidėje – 621-a vieta, užimta 2015 m.

28 metų Iveta Dapkutė šiuo metu užima 988 WTA reitingo vietą, o aštuoniolikmetė Klaudija Bubelytė šioje klasifikacijoje yra 2175-a. Praėjusiais metais K. Bubelytė tapo Lietuvos teniso čempione.

Šešiolikmetės Patricija Paukštytė ir Emilija Tverijonaitė kol kas nėra iškovojusios WTA reitingo taškų. ITF U-18 klasifikacijoje P. Paukštytė užima 235-ą vietą, o E. Tverijonaitė yra 249-a.

Billie Jean King taurės turnyras SEB arenoje Vilniuje vyks šių metų birželio 15-19 d. Planuojama, jog į šias varžybas atvyks beveik 400 žmonių: žaidėjų, trenerių, teisėjų, aptarnaujančio personalo.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją