14 mėnesių dėl kelio operacijų teniso nežaidęs veteranas Dohoje suklupo ketvirtfinalyje.

20 kartų „Grand Slam“ turnyrų čempioną eliminavo 42-ą vietą ATP reitinge užimantis gruzinas Nikolozas Basilašvilis, laimėjęs rezultatu 3:6, 6:1, 7:5.

R. Federeris turėjo galimybę įveikti varžovą trečiame sete, bet ja nepasinaudojo, o iškart po to pralaimėjo geimą paduodamas.

Ne be vargo R. Federeris peržengė ir pirmąjį ratą, tik po trijų setų kovos 7:6 (10:8), 3:6, 7:5 nurungęs britą Daną Evansą (ATP-28).

Po šio mačo jis užsiminė žaidimo metu vis dar jautęs skausmus.

Penktadienį šeštą poziciją tarp geriausių planetos tenisininkų užimantis šveicaras socialiniame tinkle pranešė atsisakantis planų startuoti kitame turnyre Artimuosiuose Rytuose – „Dubai Open“.

Vietoje to R. Federeris kitą savaitę skirs dėmesį treniruotėms.

„Džiaugiuosi, kad grįžau į tenisą, tai bet kokiu atveju pozityvus dalykas. Žinant mano situaciją, galiu būti patenkintas, kad sugebėjau sužaisti du trijų setų trukmės mačus iš eilės. Man tai yra svarbus žingsnis į priekį“, – teigė gyva teniso legenda.

Prieš tai jis jau buvo pranešęs nedalyvausiantis ir „Miami Open“ turnyre JAV, tad kito R. Federerio pasirodymo teks palaukti iki grunto sezono antroje pavasario pusėje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (26)