Iš viso N. Džokovičius ATP reitingo viršūnėje jau skaičiuoja 311 savaičių ir pirmadienį aplenkė Didžiojo kirčio titulų rekordininką šveicarą R. Federerį (310 savaičių).

Trečias visų laikų istorijoje, sugebėjęs ilgiausiai išsilaikyti pirmoje pozicijoje yra amerikietis Pete'as Samprasas. Jo sąskaitoje – 268 savaitės.

Jei skaičiuotume bendrą vyrų ir moterų statistiką, tai ilgiausiai lyderės poziciją pasaulio reitinge yra išlaikiusi Steffi Graf – 377 savaites, iš kurių 186 savaites iš eilės.

Pirmą kartą pasaulio reitingo viršūnėje N. Džokovičius atsidūrė 2011 metų liepos 4 dieną, laimėjęs savo pirmąją titulą Vimbldone.

18 kartų Didžiojo kirčio turnyrų nugalėtojas paskutinį kartą į reitingo viršūnę užkopė 2020 metų vasario 3 dieną ir kol kas iš ten nebuvo išstumtas.

Dabar serbas gali susikoncentruoti į kitą tikslą – pagerinti laimėtų Didžiojo kirčio trofėjų rekordą, kuris šiuo metu priklauso R. Federeriui ir R. Nadaliui. Šveicaras ir ispanas savo sąskaitoje jų turi po 20.

Pajėgiausias Lietuvos tenisininkas Ričardas Berankis kovo 8 dieną atnaujintame ATP reitinge smuktelėjo viena pozicija žemyn užleisdamas 77 vietą korėjiečiui Soonwoo Kwonui. Lietuvio sąskaitoje yra 909 taškai.

Antroje ATP reitingo vietoje su 9850 taškais rikiuojasi R. Nadalis, trečioje - rusas Daniilas Medvedevas su 9735 taškais.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (17)