Pirmoji pasaulio raketė emocingame finale 7:5, 6:2, 6:2 įrodė pranašumą prieš Danilą Medvedevą, kuris pasaulio reitinge kyla į trečiąją poziciją.

Mačas truko 1 val. 54 min.

D. Medvedevui finale sunkiai sekėsi tvarkytis su savo nervais. Gerai startavęs, bet vėliau iniciatyvą varžovui atidavęs Rusijos tenisininkas dažnai apeliavo į teisėjo sprendimus, o antrajame sete sviedė į žemę savo raketę bei ją sulaužė.

N. Džokovičius laimėjo „Australian Open“ pirmenybes rekordinį devintąjį kartą. 33-ejų tenisininkas šiame turnyre pusfinalio ir finalo mačų nėra pralaimėjęs niekada.

Serbas laimėjo 18-ąjį savo „Didžiojo kirčio“ čempiono titulą. D. Medvedevas tokio ranko turnyro laimėjęs dar nėra.

Rusas pastaruoju metu demonstravo geriausią formą savo karjeroje – 25-erių atletas iki akistatos su N. Džokovičiumi buvo laimėjęs 20 mačų iš eilės.

D. Medvedevas yra pirmasis „Australian Open“ finale žaidęs Rusijos atstovas nuo 2005-ųjų, kuomet čempiono titulą iškovojo Maratas Safinas.

N. Džokovičiui už pergalę finale atiteko 2000 ATP reitingo taškų ir apie 1,8 mln. eurų. D. Medvedevas tenkinasi 1200 ATP reitingo taškų ir beveik 1 mln. eurų.

Bendrą „Australian Open“ prizų fondą sudarė apie 51 mln. eurų.

Moterų varžybų čempionės titulą šeštadienį iškovojo japonė Naomi Osaka.

Novakas Džokovičius
Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (136)