Melburne vykstančio atviro Australijos teniso čempionato („Australian Open“) antrajame rate 34-erių R. Nadalis užtikrintai 3-0 (6:1, 6:4, 6:2) nugalėjo JAV atstovą, 23-ejų Michaelą Mmohą.

Antroji turnyro ir pasaulio raketė 177-ąją vietą planetos reitinge užimantį amerikietį įveikė per 1 val. 49 min.

Ne itin atkakli kova buvo paįvairinta teniso varžybose neįprasto incidento. Antrojo seto pabaigoje iš tribūnų pasigirdo šūksniai – vartodama ir necenzūrinę leksiką, R. Nadalį greičiau atlikti padavimą ragino moteris.

Nors išgirdo prašymą nusiraminti, šis moterį tik dar labiau įaudrino – netrukus ji tenisininkui ėmė rodyti provokuojančius gestus. Į tai R. Nadalis reagavo nustebusia šypsena, o mačo teisėjas paragino apsaugą imtis priemonių, kad būtų galima tęsti dvikovą.

Tik tada, kai moterį apsaugos darbuotojai išprašė iš tribūnos, partija buvo pamesta.


Jau po pergalės R. Nadalis pakomentavo keistą incidentą. Nors tvirtino, kad į situaciją žiūrėjo su humoru, ispanas pripažino, jog moteris prisiprašė būti išvaryta.

„Manau, kad ji buvo išgėrusi. Nežinau, ar išgėrė per daug džino, o gal tekilos. Bet iš esmės buvo juokinga situacija. Neįsivaizduoju, kodėl ji taip elgėsi, bet pasaulyje yra visokių žmonių. Ji darė tai, ką jos būklė diktavo jai daryti tuo metu. Tačiau faktas, kad ji nusipelnė būti išprašyta iš kortų, nes trukdė ir man, ir mano varžovui“, – kalbėjo ispanas.

Tenisininkas buvo paklaustas, galbūt pats pažįsta šią greta sirgalių iš Ispanijos įsitaisiusią moterį.

„Ne, – ėmė juoktis sportininkas. – Tiesą sakant, aš ir nenoriu žinoti, kas ji.“

Kitame turnyro rate R. Nadalis susikaus su britu Cameronu Norrie, pasaulio reitinge užimančiu 71-ąją vietą.

Primename, kad geriausias Lietuvos tenisininkas Ričardas Berankis (73) antrojo turnyro rato neįveikė – pralaimėjo rusui Karenui Chačanovui (20).

Moteris išvesdinama iš tribūnos Melburne
Moteris išvesdinama iš tribūnos Melburne

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (78)