Pandemijos akivaizdoje atvirųjų Australijos teniso pirmenybių rengėjai griebėsi beprecedenčių sprendimų.

Žaliajam kontinentui taikant griežtą izoliacinę politiką, „Australian Open“ kvalifikacija pirmą kartą vyko už pačios Australijos ribų – Katare ir Jungtiniuose Arabų Emyratuose.

Negana to, pagrindinio turnyro startas buvo pavėlintas iki vasario 8 d., kad visi į Australiją atvykę tenisininkai galėtų dviem savaitėms izoliuotis, kaip reikalauja vietos teisės aktai.

Karantinas neapsieina be skandalų. Pirmiausia, nepaisant visų saugumo priemonių, koronaviruso išvengti nepavyko. Iki šiol infekcija nustatyta jau keturiems neįvardijamiems žaidėjams, o pridėjus teisėjus bei kitus oficialius svečius, ligos atvejų skaičius viršija dešimt.

Specialiais užsakomaisiais reisais Australiją pasiekę žaidėjai užsidarė viešbučių kambariuose, iš kurių jiems leidžiama išeiti tik į treniruotėms skirtus aikštynus. Per dieną galima treniruotis iki penkių valandų, bet tik su vienu partneriu.

Pavyzdžiui, pirmoji Lietuvos teniso raketė Ričardas Berankis (ATP-72) planavo paplušėti su Kanados atstovu Milošu Raoničiumi (ATP-14).

Likęs laikas tenisininkams prailgsta, o ypač tiems, kurie atskrido vienu lėktuvu su užsikrėtusiais asmenimis. Dėl to dalis žaidėjų neteko nė galimybės treniruotis.

Ispanas Roberto Bautista Agutas (ATP-13) pavadino karantiną Australijoje „kalėjimu su internetu“ ir „visiška nelaime“.

Žaidėjas turėjo nusiskundimų dėl jam patiekiamo valgio, kaip ir italas Fabio Fognini (ATP-17).

Tuo metu prancūzas Benoit Paire (ATP-28) atskleidė verčiau jau į kambarį užsisakantis greito maisto iš „McDonald's“.

"Australian Open" dalyviai nepatenkinti jiems tiekiamu maistu

Geriausias planetos tenisininkas iš Serbijos Novakas Džokovičius laišku kreipėsi į organizatorius, prašydamas sutrumpinti izoliacijos terminą ir perkelti žaidėjus iš viešbučio „vienučių“ į individualius namus, greta kurių būtų teniso aikštės.

Tiesa, jo kolegas ir konkurentus prieš tai supykdė jau pats faktas, jog N. Džokovičius, ispanas Rafaelis Nadalis (ATP-2) ar Serena Williams (WTA-11) Adelaidėje buvo apgyvendinti prabangiuose apartamentuose, erdvesniuose ir patogesniuose už kitiems žaidėjams tekusius kambarius Melburne.

Žibalo į ugnį įliejo kazachė Julija Putinceva (WTA-28), savo kambaryje nufilmavusi pelę ir pasidalinusi įrašu socialiniame tinkle.

Žaidėja pridūrė tokių svečių sulaukianti ne vieno. Į tai sureagavo Viktorijos valstijos policijos ministrė Lisa Neville, kuri spėliojo, jog kažkas viešbutyje šeria peles.

„Kiekvienas žaidėjas turėtų pats susitvarkyti savo kambarį, pasikloti lovą. Pasitelksime kenkėjų kontrolę, bet problema, kaip suprantu, ta, kad kažkas juos maitina“, – sakė australė.

Tuo metu kiti žaidėjai, pavyzdžiui, vietos žvaigždė Nickas Kyrgiosas sukritikavo „dėl smulkmenų“ dejuojančius kolegas.

Neigiamos reakcijos susilaukė ir N. Džokovičius, vėliau turėjęs teisintis, jog „nėra nedėkingas ir savanaudis“. Nugalėtojo titulą ginsiantis serbas teigė neprašęs išskirtinių gyvenimo sąlygų Adelaidėje, kurias jam pasiūlė organizatoriai.

Savo ruožtu, atsakingi Australijos pareigūnai patikino suprantantys teniso žvaigždžių rūpestį, bet neketinantys daryti nuolaidų trumpinant karantino terminus.

Prieš pat „Australian Open“ pradžią turnyro dalyvių dar lauks apšilimas dviejuose ATP-250 serijos turnyruose Melburne.

Pirmasis šio sezono „Grand Slam“ serijos turnyras vyks vasario 8-21 dienomis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (11)