2020 metų pavasarį S. Žuk paskelbė bent jau laikinai stabdanti savo įsibėgėti nespėjusią tenisininkės karjerą. Kaip vieną iš priežasčių ji nurodė įsisenėjusius nugaros skausmus. 2015 metų jaunių Vimbldono turnyro čempionė įsidarbino vienoje modelių agentūroje Majamyje, JAV.

Itin sėkmingai jaunių lygyje kovojusi rusė ir gimtinėje, ir užsienyje greitai buvo pradėta lyginti su legendine M. Šarapova. O dėl savo išvaizdos ji kartais vadinta ir kiek kitaip išgarsėjusia buvusia Rusijos tenisininke Ana Kurnikova.

Visgi tokių lyginimų pati S. Žuk kratosi: „Man tai pakyrėjo. Visi žmonės skirtingi, kiekvienas turi savo kelią. Dariau tai, kas man atrodė teisinga mano atveju. Jei taip nusprendžiau, reiškia nebuvau laiminga. Taip, M. Šarapovos karjera įspūdinga, tačiau nežinome, kaip gerai ji jautėsi visame tame procese. Žmonės mato tik viršelį ir pagal jį mėgina vertinti, kas viduje“.

Maskvoje gimusi tenisininkė turi apie 70 tūkst. sekėjų socialinėje paskyroje „Instagram“, kuriems kartais pasiūlo itin asmeninių savo pačios nuotraukų. Viena tokia – apnuoginta krūtine – neseniai gerokai papiktino jos gerbėjus.

„Turėtum daugiau treniruotis, o ne viešinti tokias nuotraukas, – pylėsi komenarai rusės paskyroje. – Prastai žaidei tenisą, o dabar dar ir pozuoji ne ką geriau“.

Tokios reakcijos privertė S. Žuk sunerimti ir pašalinti minėtą nuotrauką iš „Instagram“ paskyros.

„Paprastai aš visiškai į tai nereaguoju, tačiau šįkart komentarai buvo išties labai agresyvūs. Kai pasidalinau šia nuotrauka, ant manęs pasipylė visa lavina neapykantos“, – kalbėjo mergina, kurios pasiekti rezultatai jai iki dabar leidžia išlikti 444-oje pozicijoje moterų WTA vienetų reitinge.

Tiesa, paskutinę oficialią partiją dar 2019-ųjų vasarą sužaidusi S. Žuk reitinge smunka vis žemyn. Palyginimui, aukščiausiai reitinge ji buvo pakilusi 2018-ųjų gruodį, kai pasiekė 116 poziciją.

Dėl asmeninio elgesio socialiniuose tinkluose tenisininkė sau priekaištų neturėjo: „Viešinu tas nuotraukas, kurios man patinka. Na ir? Manau, kad žmonės tiesiog negali priimti fakto, kad radau save už teniso sporto ribų, kad galiu gyventi laiminga be sporto ir nekristi į depresiją“.

Šviesiaplaukė rusė nebetiki savo ateitimi tenise, nors viskas iš pradžių žadėjo būti nuostabu. 14-metė Sofija laimėjo savo pirmąjį Tarptautinės teniso federacijos (ITF) jaunių turnyrą, o po metų triumfavo ant Vimbldono žolės, tapdama pirmąja ruse nuo 2002-ųjų, laimėjusia šias prestižines jaunių varžybas (2002-ųjų finale Vera Duševina įveikė M. Šarapovą).

Sofija Žuk 2015-aisiais laimėjo Vimbldono teniso jaunių turnyrą

Pasirašiusi sutartį su IMG, V. Žuk vėliau tobulinosi teniso akademijoje Belgijoje.

Tuomet jos karjera užstrigo, ir pirmiausiai dėl sveikatos problemų. Nugaros skausmais ir traumomis ji skundėsi dar būdama paauglė, o vėliau pati savo nugarą lygino su 60-metės, nors per karjerą suspėjo laimėti 6 Tarptautinės teniso federacijos ITF turnyrus.

„Nuo traumų ir nugaros skausmų labai pavargau psichologiškai. Valandas turėjau leisti masaže, fizioterapijose, kentėti skausmą. Iki šiol viskas dar labai jautru“, – leidiniui „Sport Ekspress“ pasakojo Sofija.

Vis dėlto, anot jos, ir modelio karjera gali greitai baigtis. S. Žuk pripažįsta: „Mėgstu modelio darbą, tačiau realiai merginų karjera šioje srityje yra dar trumpesnė nei tenise“.

Dėl šios priežasties buvusi tenisininkė planuoja šuolį į nekilnojamo turto verslą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (50)