Turnyro finale rusas 5:7, 6:4, 6:1 įveikė Vokietijai atstovaujantį Alexanderį Zverevą, Paryžiuje iš viso užsidirbo 1000 Teniso profesionalų asociacijos (ATP) taškų ir 225 tūkst. eurų premiją.

Rusas tvirtina, kad prieš turnyrą Paryžiuje savo jėgomis nebuvo pernelyg užtikrintas.

„Aš tikrai labai laimingas. Nerodau emocijų po mačo, tačiau laimėti man tikrai labai patinka. Prieš turnyrą nebuvau pačios geriausios sportinės formos. Žaidžiau ne taip ir blogai, bet šiemet į finalą niekur neiškopiau. Skundžiausi žmonai, kad esu nepakankamo lygio, kad nesugebu patekti į finalus. O dabar esu šio turnyro čempionas. Sunkus buvo finalas, bet šiame turnyre aš žaidžiau tikrai kokybiškai ir po pralaimėto pirmo seto nepasimečiau“, – kalbėjo D. Medvedevas, planetos reitinge užimantis 4-ąją vietą.

Anksčiau už jį šiame turnyre yra triumfavę dar trys rusai – Maratas Safinas (2000, 2002, 2004), Nikolajus Davidenka (2006) ir Karenas Kačanovas (2018).

Pažymėtina, kad D. Medvedevas finale nutraukė 12-os iš eilės A. Zverevo laimėtų mačų seriją. Būtent šis Vokietijos atstovas pusfinalyje eliminavo turnyro favoritu laikytą antrąją pasaulio raketę, gyvą Ispanijos teniso legendą Rafaelį Nadalį.

Savo ruožtu D. Medvedevas pusfinalyje įveikė kanadietį Milošą Raoničių.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją