Lietuvos apeliacinis teismas ketvirtadienį paliko galioti žemesnės instancijos teismo sprendimą, kuriuo bendrovė „Birštono mineraliniai vandenys ir Ko“ įpareigota sumokėti R. Berankiui 87,5 tūkst. eurų ir 5 proc. metines palūkanas.

Pirmoji Lietuvos raketė su gėrimų gamintojais 2015 metais pasirašė bendradarbiavimo sutartį, pagal kurią mainais už suteiktą teisę naudoti įvaizdį produktų reklamai per penkerius metus turėjo gauti 110 tūkst. eurų.

Tačiau reklaminiame klipe nusifilmavęs R. Berankis sulaukė tik 22,5 tūkst. eurų – 2016-ųjų pavasarį „Birštono mineraliniai vandenys ir Ko“ rėmimą sustabdė.

Atsakovai teisme įrodinėjo, jog pats 30-metis vilnietis nevykdė sutarties sąlygų, „beveik nedalyvaudamas rėmėjų organizuotuose renginiuose bei reklamuodamas kitų asmenų gaminamą produkciją“. R. Berankiui taip pat buvo prikištos jo sveikatos problemos, dėl kurių jis ilgą laiką nedalyvavo turnyruose ir nusirito žemyn ATP reitinge.

Vis dėlto tiek pirmos, tiek aukštesnės instancijos teismas šiuos argumentus palaikė nepagrįstais.

„Ši teismo nutartis yra istorinė – visiems komercinę naudą iš sporto rėmimo gaunantiems ir piktnaudžiauti padėtimi linkusiems rėmėjams pasiunčiama žinutė, kad įsipareigojimus reikia vykdyti. Galbūt pagaliau baigsis laikai, kai pasinaudoję sportininkais ar klubais rėmėjai vėliau nerdavo į krūmus“, – teigė R. Berankiui atstovaujantis sporto teisės advokatas Antanas Paulauskas.

ATP reitinge R. Berankis šiuo metu užima 68-ą vietą. Po pirmosios karjeroje pergalės „Roland Garros“ turnyre Paryžiuje (Prancūzija) jis spalio viduryje ketino startuoti ATP turnyruose Kelne (Vokietija), bet pasitraukė dėl nugaros skausmų ir pasirodymą šiame sezone baigė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (64)