N. Džokovičius Vienoje vykstančiame ATP serijos turnyre 7:6 (13:11), 6:3 efektingai įveikė Broną Coričių ir pateko į ketvirtfinalį.

Taip tapo aišku, kad pagal jokius skaičiavimus nė vienas žaidėjas šį sezoną daugiau nebeišstums serbo iš pirmosios ATP pasaulio reitingo vietos.


N. Džokovičius šeštą kartą karjeroje metus baigs pačioje reitingo viršūnėje ir pagal šį rodiklį susilygins su Pete'u Samprasu.

Karjerą 2003 metais baigusi amerikiečių teniso legenda pirmoje ATP reitingo vietoje išbuvo 286 savaites ir laimėjo iš viso 14 Didžiojo kirčio turnyrų titulus.

Abi šias išvardintas P. Sampraso statistikos skiltis N. Džokovičius jau peržengė. 2020 metų spalio 26 dieną serbas pirmąja planetos rakete buvo 293 savaites ir turi 17 Didžiojo kirčio turnyrų trofėjų.

P. Samprasas pačioje ATP reitingo viršūnėje išbuvo nuo 1993 iki 1998 metų.

„Samprasas buvo vienas iš mano vaikystės dievukų ir žinoma, kad norėjau šiuos metus baigti pirmoje ATP reitingo vietoje, kad pasiekčiau jo rekordą. Tai vienas iš sunkiausių laimėjimų sporte“, – sakė N. Džokovičius.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)