Mačo pradžioje N. Džokovičius akivaizdžiai nesijautė patogiai rudeniškai vėsiame Paryžiuje, be to, serbas skundėsi kaklo skausmais. P. Carreno Busta laimėjo pirmą setą, taip dar labiau išaugindamas įtampą.

Vis dėlto nepaisant kokybiško ispano žaidimo 2016 metų čempionas pademonstravo aukščiausią klasę ir nugalėjo 4:6, 6:2, 6:3, 6:4, dešimtą kartą karjeroje patekdamas tarp keturių geriausių „Roland Garros“ žaidėjų.

Įdomu, jog būtent ispano pasipriešinimas praėjusį mėnesį „US Open“ aštuntfinalyje išvedė N. Džokovičių iš kantrybės – tuomet nervingai išmušęs nebereikalingą kamuoliuką jis pataikė linijos teisėjai į kaklą ir buvo diskvalifikuotas.

Dėl vietos finale N. Džokovičius penktadienį kovos su graiku Stefanu Tsitsipu (ATP-6). 22-ejų tenisininkas nesunkiai 7:5, 6:2, 6:3 susitvarkė su rusu Andrejumi Rublevu (ATP-12).

Kitame pusfinalyje susitiks titulą ginantis ispanas Rafaelis Nadalis (ATP-2) ir argentinietis Diego Schwartzmanas (ATP-14).

Aiškios ir moterų varžybų pusfinalių poros.

Trečiadienį 30-metė čekė Petra Kvitova (WTA-11) pakartojo savo 2012-ųjų pasiekimą, 6:3, 6:3 įveikusi vokietę Laurą Siegemund (WTA-66).

Į pusfinalį taip pat žengė aukščiausią reitingą turnyro finiše turėsianti 21-erių amerikietė Sofia Kenin (WTA-6), 6:4, 4:6, 6:0 eliminavusi tautietę Danielle Collins (WTA-57).

Kitame pusfinalyje grumsis lenkė Iga Swiatek (WTA-54) ir Argentinai atstovaujanti Nadia Podoroska (WTA-131).

Nė viena iš šio kvarteto iki šiol nėra laimėjusi „Roland Garros“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)