Šiuo metu vykstantis „Roland Garros“ yra vienintelis „Grand Slam“ serijos turnyras, iki šiol nenaudojantis šios vaizdo peržiūrų sistemos.

Paryžiuje kilus abejonėms dėl to, ar kamuoliukas pataikė į aikštės liniją, bokštelio teisėjas paprastai nusileidžia pasižiūrėti grunte paliktos žymės.

N. Džokovičius tai laiko archajiška taisykle ir teigiamu pavyzdžiu nurodo rugsėjį vykusius „Cincinnati Masters“ ir „US Open“ turnyrus, kuriuose dėl koronaviruso pavojaus dalyje mačų linijas stebinčių teisėjų nebuvo apskritai – sprendimus kiekvienu atveju padėdavo priimti „Hawk Eye“ technologija.

„Su visa pagarba mūsų sporto tradicijoms, nematau jokių priežasčių, kam aikštėje žaidimo metu vis dar reikalingi papildomi žmonės. Nesuprantu, kodėl šioje technologijų pažangos eroje peržiūrų sistema negalėtų būti naudojame absoliučiai visuose turnyruose.

Šiais laikais technologijos patobulėjusios tiek, kad nebėra visiškai jokio poreikio linijų teisėjams. Tokia mano nuomonė. Žinoma, suprantu, kad technologijos yra brangios, taigi, tai yra finansinių galimybių klausimas. Tačiau jaučiu, kad anksčiau ar vėliau linijų teisėjų nebeliks“, – dėstė N. Džokovičius.

Tuo metu Prancūzijos teniso federacija (FFT) kiek anksčiau pareiškė „neketinanti keisti teisėjų mašinomis“. Jos atstovų teigimu, grunte paliekamos žymės yra visiškai pakankamas pagrindas norint pasitikslinti, kur nusileido kamuoliukas, o ir tokia būtinybė iškyla retai.

„Išnagrinėjus 800 mačų statistiką paaiškėjo, kad patikrinti žymę prireikia ne dažniau nei kas 1,5 seto. Tai – palyginti labai mažas skaičius“, – teigiama FFT pranešime.

N. Džokovičiui linijų teisėjai pastaruoju metu neša nelaimes. Arba atvirkščiai.

33-ejų serbas buvo diskvalifikuotas iš „US Open“, kai pralaimėjęs geimą nervingai išmušė nebereikalingą kamuoliuką ir atsitiktinai pataikė linijos teisėjai į kaklą, o ši sukniubo.

Pirmadienį „Roland Garros“ aštuntfinalyje kamuoliukas vėl kliudė teisėją. Bet šįkart tai įvyko žaidimo metu, tad jokių pretenzijų N. Džokovičiui pareikšta nebuvo.

Pirmoji planetos raketė 6:4, 6:3, 6:3 nugalėjo Rusijos atstovą Kareną Chačianovą (ATP-16) ir trečiadienį ketvirtfinalyje susitiks su ispanu Pablo Carreno Busta (ATP-18). Būtent pastarasis išvedė Nole iš kantrybės Niujorke, kuomet mačą anksčiau laiko nutraukė skandalinga diskvalifikacija.

Kitame ketvirtfinalyje titulą ginantis ispanas Rafaelis Nadalis (ATP-2) egzaminuos italą Janniką Sinnerį (ATP-75), kuris sensacingai eliminavo Vokietijos atstovą Alexanderį Zverevą (ATP-7) 6:3, 6:3, 4:6, 6:3.

Tiesa, pastarasis po mačo pasiteisino prasta savijauta.

„Esu visiškas ligonis: sunku kvėpuoti, užkimau, pakilo temperatūra. Apskritai neturėjau žaisti“, – sakė 23-ejų tenisininkas.

Jo pasisakymai pandemijos akivaizdoje sukėlė klausimų dėl turnyro saugumo protokolų. Organizatoriai tikino, jog prieš mačą A. Zverevas nutylėjo apie savo savijautą, nors privalėjo įspėti turnyro gydytojus.

Prieš savaitę A. Zverevo koronaviruso testas buvo neigiamas.

Likusias „Roland Garros“ ketvirtfinalio poras sudarys austras Dominicas Thiemas (ATP-3) ir argentinietis Diego Schwartzmanas (ATP-14) bei graikas Stefanos Tsitsipas (ATP-6) ir rusas Andrejus Rublevas (ATP-12).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (17)