Ketvirtadienį 33-ejų pirmoji planetos raketė laimėjo rezultatu 6:1, 6:2, 6:2.

Trejais metais jaunesniam vilniečiui (ATP-66) po dviejų setų kelias minutes buvo masažuojama nugara, tačiau skausmai vis tiek pastebimai varžė jo tolesnį žaidimą.

Mačas trukos vos 1 val. 23 min. N. Džokovičius absoliučiai dominavo varydamas į neviltį lietuvį savo pirmu padavimu.

Nole atliko dešimt neatremiamų padavimų, o iš viso pirmu padavimu laimėjo net 36 kamuoliukus iš 38 (95 proc.).

„Man labai patinka šis skaičius statistikoje“, – po dvikovos neslėpė N. Džokovičius.

Palyginimui, R. Berankio rodikliai – nė vieno neatremiamo padavimo ir tik 50 proc. pirmu padavimu laimėtų kamuoliukų (20/40).

Mačo statistika

Serbas užjautė priešininką dėl jo sveikatos problemų ir neslėpė, jog tokiomis aplinkybėmis kova nebuvo sunki.

„Labai trumpas mačas, mačiau, kad varžovas kovojo, kiek galėjo – labai gaila dėl jo traumos. Tačiau padariau tai, ką turėjau. Apskritai Paryžiuje kol kas jaučiausi tikrai neblogai. Smūgiai tikslūs, kojos dirba, tad reikia taip tęsti ir toliau“, – komentavo turnyro favoritas.

Trečiame rate 2016 metų „Roland Garros“ čempionas susitiks su 24-erių kolumbiečiu Danieliu Galanu (ATP-153).

Tai jau antroji lietuvio ir serbo dvikova per kiek daugiau nei mėnesį. Niujorke ant sintetinės dangos vykusiame ATP-1000 serijos „Wester and Southern Open“ turnyre R. Berankiui pavyko pasipriešinti smarkiau – 6:7 (2:7), 4:6.

Nepaisant abejonių nekėlusio pralaimėjimo, šios atvirosios Prancūzijos pirmenybės R. Berankiui vis tiek buvo sėkmingiausios per karjerą – iki šiol Paryžiuje jam nebuvo pavykę laimėti nė mačo.

Dvikovos eiga:

I setas

Pirmajame sete N. Džokovičius iš karto perėmė iniciatyvą ir užtikrintai laimėjo visus savo padavimus bei du kartus pranašesnis buvo kamuoliuką paduodant R. Berankiui. Lietuvis laimėjo tik vieną geimą – 1:6 per 22 min.

II setas

Antrajame sete R. Berankis pralaimėjo du pirmuosius geimus (įskaitant ir pirmąjį savo padavimą), tačiau trečiajame buvo pranašesnis ir trumpam sumažino atsilikimą iki 1:2.

Lietuvis ir toliau bandė neatsilikti (2:3), tačiau tuomet geriausias pasaulio tenisininkas laimėjo tris geimus iš eilės ir saugiai užbaigė setą – 2:6.

III setas

R. Berankis paprašė medicininės pagalbos – atsigulusiam žaidėjui kelias minutes buvo masažuojama nugara. Tačiau masažas nepadėjo – N. Džokovičius iš karto atliko break'ą – 0:1.

Nepaisant kelių gražių žaidimo epizodų, lietuvis neturėjo jokių kontrargumentų prieš serbo atakas – 0:3.

Tiesa, prieš neišvengiamai artėjančią mačo pabaigą R. Berankiui bent jau pavyko sušvelninti rezultatą laimėjus padavimus – 1:4, o vėliau ir 2:5.

Vis dėlto N. Džokovičius nesiblaškė ir metodiškai užbaigė mačą, žengdamas į trečią atvirojo Prancūzijos čempionato ratą.

Ant Paryžiaus Didžiojo kirčio turnyro grunto R. Berankis prieš dvi dienas iškovojo pirmą pergalę karjeroje. Lietuvis 3 metais jaunesnį konkurentą iš Bolivijos Hugo Dellieną (ATP-104) sudorojo 6:1, 6:4, 6:4. Dvikova truko 2 val. 27 min.

N. Džokovičius pirmajame rate be didesnio vargo 6:0, 6:2, 6:3 nugalėjo Švedijos atstovą Mikaelį Ymerį (ATP-80).

Įdomu, kad serbas iš Didžiojo kirčio turnyro prieš tai Niujorke pasitraukė anksčiau laiko, nes buvo diskvalifikuotas dėl skandalingo smūgio kamuoliuku į šoninį teisėją.

Ričardo Berankio ir Novako Džokovičiaus statistika prieš dvikovą
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (86)