TOP lygoje triumfavo „Baltic Tennis Club“ tenisininkai. Klaipėdiečiai grupės etape 3:2 palaužė Vilniaus „Briedžių“ komandą bei 3:0 įveikė Kauno-Marijampolės „TOP Tennis Club“, o finalo mūšyje „Baltic Tennis Club“ 3:1 nugalėjo kitą Klaipėdos klubą – „Kredito garantą“.

Beje, pastarųjų gretose žaidė ir Lietuvos rinktinės narys, trečią ATP reitingą tarp lietuvių turintis Julius Tverijonas. Dvejetų mače drauge su Gytautu Aukseliu jis nugalėjo Oskaro Kalinausko bei Martyno Eimonto duetą 6:3, 6:4.

„Mokiausi Amerikoje ir Anglijoje, žaidžiau už universitetus. Ir ten būdavo komandos, o toks formatas man labai patinka. Atsakomybė žaidžiant už komandą yra didesnė nei žaidžiant individualiai – nesinori pavesti kitų. Tačiau streso tokie mačai nesukelia, mėgaujuosi žaidimu. Dvejetų mačą pavyko laimėti, geras mano partneris, gerai sužaidėme, viskas super“, – pasirodymą pakomentavo J.Tverijonas.

TOP lygos bronza atiteko Vilniaus „Tennis Temptation“ tenisininkams, kurie dvikovą dėl trečios vietos prieš „TOP Tennis Club“ laimėjo 3:1.

Lietuvos teniso klubų čempionate vyko ir Regionų lygos varžybos: jose triumfavo sostinės „Tennis & More“ pirmoji komanda. Į stipriausiųjų ketvertą sunkiausiu keliu patekę tenisininkai finale 4:0 sutriuškino Vilniaus „Atskalūnus“.

Beje, prieš pusfinalį „Tennis & More“ ekipa buvo reitinguota ketvirta ir ten žaidė su atrankos etape nė vieno mačo nepalaimėjusia Druskininkų „Pietų Lietuvos komanda“. Kelialapio į finalą savininkai paaiškėjo tik po penktosios dvikovos: pergalę rezultatu 3:2 išplėšė vilniečiai.

„Visų komandų pakankamai geri sąstatai, visos komandos apylygės, tai grupėje nebuvo skirtumo, ar grupėje būsi pirmas, ar antras. Svarbiausias buvo pusfinalis, nes išėjome kaip ketvirta komanda ir gavome pirmą, kurie grupės varžybose laimėjo viską. Turėjome situaciją 2:2, lemiamu tapo mačas tarp trečių vyrų porų. Vienas setas buvo mūsų, vienas varžovų, o „tie break“ lėmė tai, kas eis žaisti dėl pirmos, kas dėl trečios“, – pasakojo „Tennis & More“ komandos kapitonė Laura Kovaitė-Simaitienė.

Regionų lygoje triumfavęs klubas kaip tik praėjusį savaitgalį minėjo 10 metų įkūrimo sukaktį, tad ši pergalė ekipos nariams tapo geriausia dovana.

„Mūsų komandos pergalę lėmė komandinė dvasia, visų nusiteikimas. Minime klubo 10 metų gimtadienį, klubas pasitiko plojimais, išlydėjo plojimais, yra dėl ko žaisti. Asmeniškai žymiai geriau žaidžiu, kai yra palaikymas, kai yra komanda“, – teigė L.Kovaitė-Simaitienė.

Lietuvos klubų čempionato metu taip pat vyko iki 14 metų vaikų varžybos, kuriose pirmą vietą užėmė Vilniaus teniso akademijos pirmoji komanda. Tuo tarpu individualiose neįgaliųjų varžybose stipriausias buvo Aleksandras Pacevičius.

„Šis čempionatas suvienija visą Lietuvą, kadangi į jį suvažiuoja pajėgiausi klubai iš visos šalies. Žaidėjai čia varžosi ne už save, bet už savo klubo, miesto ar regiono garbę. Svarbia naujove šiame sezone yra ta, jog drauge vyko U14 grupės vaikų komandinis turnyras bei neįgaliųjų teniso varžybos, buvo sužaistas simbolinis parodomasis mačas tarp iš sveikojo ir neįgaliojo sudarytų porų“, – sakė čempionatą organizavusio TenisoNamai.lt vadovas Vytautas Bartulis.

Finalinis klubų čempionato renginys organizuojamas pagal projektą, bendrai finansuojamą valstybės Sporto rėmimo fondo lėšomis, kurį administruoja Švietimo, mokslo ir sporto ministerija ir Švietimo mainų paramos fondas. TenisoNamai.lt yra didžiausias teniso mėgėjų turnyrų organizatorius Lietuvoje, veikiantis nuo 2009 metų ir vienijantis daugiau nei 3 tūkstančius tenisininkų.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją