Ši suma yra SEB arenos operatoriaus „Teniso pasaulio“ rengiamo projekto „Teniso talentai“ antroji dalis šiais metais.

Parama bus paskirstyta ne tik Vilniaus teniso akademijos auklėtiniams. Į „Teniso talentų“ fondo paramą taip pat galės pretenduoti ir kiti geriausi Lietuvos žaidėjai, kuriems nemokamai bus skirtos aikštelės treniruotėms SEB arenoje.

Be to, dalis šios sumos atiteks jaunimui, atvykusiam treniruotis į Vilnių pagal „Mokykis bei siek teniso aukštumų!“ projektą. Jis vykdomas Vilniuje ir Šiauliuose, o Lietuvos teniso sąjunga įgyvendina šį projektą kartu su Vilniaus ir Šiaulių teniso akademijomis bei sostinės Ozo ir Šiaulių sporto gimnazija.

Paraiškos startuojančiam antrajam „Talentų paramos“ priimamos iki spalio 30 d. Pasibaigus paraiškų teikimo laikotarpiui „Teniso talentų“ paramos taryba spręs dėl finansavimo paskirstymo.

Paramos galės tikėtis sulaukti visi nustatytus kriterijus atitinkantys sportininkai. Kriterijai skelbiami svetainėje www.tenisotalentai.lt.

Per pirmą šių metų „Teniso talentų“ projekto etapą nacionalinių komandų sportininkams buvo išdalinta 15 tūkst. eurų. Du trečdaliai lėšų buvo skirti šių metų Lietuvos čempionui, antrajai šalies raketei Laurynui Grigeliui. Taip pat 5 tūkst. eurų paramą gavo ir po studijų JAV į profesionalų sportą pasukusi Justina Mikulskytė. Be to, kriterijus atitinkantys rinktinių žaidėjai gauna galimybę tam tikrą valandų skaičių nemokamai treniruotis SEB arenoje.

Dar 14,5 tūkst. eurų buvo paskirstyta pagal jaunimo talentų kryptį Patricijai Paukštytei (6000 eurų), Ainiui Sabaliauskui (6000 eurų), Patricijai Cechanavičiūtei (1500 eurų) ir Gabrielei Vaškelytei (1000 eurų), iki sporto gyvenimą sukausčiusios pandemijos sėkmingai rungtyniavusiems tarptautiniuose jaunimo turnyruose, o dabar vėl į juos sėkmingai sugrįžusiems.

Iš viso per „Teniso talentų“ projektą, rengiamą nuo 2017 metų, geriausiems ir talentingiausiems šalies tenisininkams skirta beveik pusė milijono eurų vertės paramos.

Visas lėšas „Teniso talentų“ fondui skiria UAB „Darnu Group“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)