33-ejų metų serbas triumfavo Romoje finišavusiame ATP „Tour Masters 1000“ turnyre „Italian Open“.

N. Džkovičius finale po beveik dvi valandas trukusio atkaklaus mūšio 7:5, 6:3 įveikė bene žemiausią turo atstovą Diego Schwartzmaną (ATP 15).

Vos 170 cm ūgio argentinietis, kuris ketvirtfinalyje eliminavo patį Grunto karalių Rafaelį Nadalį, įspūdingai pradėjo ir finalą. Tris pirmus geimus laimėjęs „El peque“ (Mažylis) varė į neviltį varžovą ir galėjo netgi padidinti savo persvarą iki 4:0, kadangi dar ir turėjo teisę į padavimus.

Vis dėlto Kaelui dėl lietaus ir Fortūnai dėl sėkmės trūkumo priekaištauti nustojęs bei save į rankas suėmęs D. Džokovičius atsakė savo keturių iš eilės laimėtų geimų serija ir persvėrė seto rezultatą (4:3), o netrukus jį ir laimėjo 7:5.

Antrame sete vėl kurį laiką vyko apylygė kova (3:3), tačiau aukštesnę pavarą laiku įjungęs Džokeris surinko net 11 taškų paeiliui ir galiausiai iškovojo pergalę 6:3.

N. Džokovičius virš savo galvos iškėlė jau 36-ąją „Masters“ serijos turnyrų taurę ir taip tapo visų laikų rekordininku.

Tuo metu D. Schwartzmanas, pergalės atveju, būtų pirmą kartą karjeroje įsiveržęs į ATP reitingo TOP-10.


Moterų varžybų finale rumunė Simona Halep 6:0, 2:1 pranoko čekę Karoliną Pliškovą, kuri atsisakė tęsti susitikimą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)