Romoje šią savaitę prasidėjusio ATP-1000 serijos „Italian Open“ turnyro antrame rate antroji planetos raketė 6:1, 6:1 sutriuškino tautietį Pablo Carreno Bustą (ATP-18).

Pastarasis praėjusią savaitę finišavusiame atvirajame JAV čempionate pasiekė pusfinalį.

„Gera sugrįžti. Galbūt varžovas buvo šiek tiek pavargęs po žaidimo Niujorke, o man tai buvo tobulas startas – nesitikėjau sužaisti taip gerai“, – neslėpė R. Nadalis, kuris nevyko anapus Atlanto baimindamasis koronaviruso rizikos.

Beje, būtent kovojant su P. C. Busta „US Open“ ketvirtfinalyje neišlaikė geriausio planetos tenisininko Novako Džokovičiaus nervai. Serbas buvo diskvalifikuotas po to, kai apimtas apmaudo ne žaidimo metu rakete neatsargiai numušė kamuoliuką, kuris pataikė į kaklą linijos teisėjai.

Antrame rate Romoje 33-ejų favoritas tokio pasipriešinimo nesulaukė: N. Džokovičius įveikė italą Salvatore Caruso (ATP-87) 6:3, 6:2.

Tiesa, keturiskart šio turnyro nugalėtojas nebuvo visiškai patenkintas įvykiais greta aikštės.

Nors žiūrovai į tribūnas įleisti nebuvo, jose susirinko būrelis trenerių bei oficialių asmenų.

Ilgiausio mačo geimo, trukusio 11 minučių, metu N. Džokovičius pasiskundė dėl triukšmo žaidimo metu.

„Kas triukšmauja?“ – perklausė tenisininko bokštelio teisėjas.

„Kas triukšmauja?“ – pyktelėjęs pakartojo N. Džokovičius. – „Kam dar klausti, juk tribūnose yra dešimt žmonių!“

Po mačo serbas teigė, jog triukšmas sklido iš arenos vidaus patalpų.

„Buvo labai, labai tylu, ir tai tikrai neįprasta Romoje, kur publika visada būna viena triukšmingiausių. Tačiau kažkas arenos koridoriuje žaidimo metu kalbėjosi – gal penki ar šeši žmonės“, – sakė N. Džokovičius.

Didžiausią staigmeną vyrų turnyre trečiadienį pateikė Jannikas Sinneris. 19-metis kortų šeimininkas, ATP rikiuotėje užimantis tik 81-ą vietą, iš kovos pašalino graiką Stefaną Tsitsipą (ATP-6), laimėjęs 6:1, 6:7 (9:11), 6:2.

Tuo metu moterų varžybose pergalę šventė „US Open“ finalininkė Viktorija Azarenka (WTA-14).

Tik čempionei Naomi Osakai JAV nusileidusi 31-erių baltarusė 7:6 (9:7), 6:2 nugalėjo amerikietę Venus Williams (WTA-70).

Įdomu, jog atvirajame JAV čempionate ji pusfinalyje eliminavo pastarosios jaunesnę seserį Sereną (WTA-9) ir taip sutrukdė šiai pakovoti dėl rekordinio 24-o „Grand Slam“ titulo.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)