23 metų A. Zverevas po finalo turėjo „Arthur Ashe“ arenoje sakyti tradicinę kalbą kaip antros vietos laimėtojas, tačiau jam sekėsi sunkiai – emocijos imdavo viršų ir tęsti jis galėjo tik po didelių pastangų.

„Sunki buvo kova. Norėčiau, kad būtum padaręs dviem klaidomis daugiau ir dabar aš galėčiau kelti šį trofėjų, – pasisukęs į „US Open“ čempioną kalbėjo A. Zverevas ir pradėjo verkti. – Esu tikras, kad mano tėvai manimi didžiuojasi, net jei aš pralaimėjau. Vieną dieną aš laimėsiu šį titulą“.

D. Thiemo žodžiai taip pat palietė širdis: „Tikrai norėčiau, kad šiandien nugalėtojais būtų paskelbti du žaidėjai. Mes to nusipelnėme abu. Tu 100 proc. tai pasieksi, priversi didžiuotis ir tavo šeimą, ir tėvus. Tu kažkada taurę taip pat parsiveši namo“.

Kitaip nei pusfinalyje, kai A. Zverevas pirmuosius du setus prašvilpė, finale Vokietijos atstovas nuo pradžių dominavo ir privertė austrą nervintis, tačiau antroje dvikovos dalyje viskas pakrypo D. Thiemo naudai.

27 metų tenisininkui tai pirmasis Didžiojo kirčio turnyro trofėjus karjeroje. Pasaulio reitinge 3-ą vietą užimantis austras po Novako Džokovičiaus diskvalifikacijos buvo laikomas šio turnyro favoritu. Iki tol austras buvo pralaimėjęs tris Didžiojo kirčio turnyrų finalus.

D. Thiemas nutraukė 4 metus trukusią N. Džokovičiaus, Rafaelio Nadalio ir Rogerio Federerio pergalių seriją. Paskutinis austras, laimėjęs Didžiojo kirčio turnyrą buvo Thomas Musteris, triumfavęs 1995 metų „French Open“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (12)