27-ąją vietą pasaulio tenisininkų reitinge užimantis P. Carreno Busta ketvirtfinalyje po 4 val. 9 min. trukusios kovos iš varžybų eliminavo 21-erių kanados talentą Denisą Shapovalovą (17-oji vieta planetos reitinge).

Permaininga kova baigėsi ispano pergale 3:6, 7:6, 7:6, 0:6, 6:3.

Į „US Open“ pusfinalį P. Carreno Busta patenka antrą kartą per karjerą – pirmą sykį jam tai padaryti pavyko 2017-aisiais.

Pusfinalyje ispano laukia Vokietijos atstovo Alexandero Zverevo (11) barjeras. 23-ejų A. Zverevas ketvirtfinalio etape 1:6, 7:5, 7:6, 6:3 eliminavo savo bendraamžį kroatą Borna Čoričių (32).

Kita pusfinalio pora paaiškės vėliau.

Galima prisiminti, kad trečiame „US Open“ turnyro etape P. Carreno Busta eliminavo geriausią Lietuvos tenisininką Ričardą Berankį, o vėlesnė ispano partija su serbu Novaku Džokovičiumi pasibaigė skandalu – turnyro favoritu laikytas serbas po neatsakingo poelgio (kamuoliuku pataikė teisėjai į gerklę) buvo diskvalifikuotas iš varžybų.

Moterų vienetų „US Open“ turnyre taip pat aiški viena pusfinalio pora. Dėl bilieto į finalą susikaus japonė Naomi Osaka (10) ir amerikietė Jennifer Brady (41).

22-ejų N. Osaka ketvirtfinalyje 6:3, 6:4 įveikė 27-erių amerikietę Shelby Rogers (95), o 25-erių J. Brady 6:3, 6:2 pranoko bendramžę kazachstanietę Juliją Putincevą (35).

Šiemet turnyras Niujorke dėl koronaviruso pandemijos vyksta be žiūrovų. Be to, jame titulo negina praėjusių metų čempionai – ispanas Rafaelis Nadalis ir Kanados atstovė Bianca Andreescu. Kortuose trūksta ir šveicarų maestro Rogerio Federerio virtuoziškumo.

Visuomet paskutiniu, ketvirtuoju, metų „Grand Slam“ turnyru būdavęs „US Open“ dėl pasaulyje susiklosčiusių nepaprastųjų aplinkybių šiemet yra antras eilėje: „Roland Garros“ perstumtas į rugsėjo-spalio mėnesius, o Vimbldonas – apskritai atšauktas.

Bendrą „US Open“ turnyro, kuris tęsis iki rugsėjo 13 d., prizų fondą sudaro net 53,4 milijonai JAV dolerių (apie 45 mln. eurų).

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)