Tačiau vilnietis sėkmingai jam susiklosčiusiame „US Open“ turnyre ir taip nuveikė užtektintai tam, kad pakiltų į seniai regėtas aukštumas ATP reitinge.

Šiuo metu ant 65-ojo laiptelio pasaulio klasifikacijoje stovintis R. Berankis naujoje ATP rikiuotėje, kuri pasirodys po savaitės, po labai ilgos pertraukos turėtų striktelėti į pirmąjį 60-uką.

Projektuojama, kad pirmą kartą karjeroje trečiąjį „US Open“ ratą pasiekęs Ričardas, kuris puikiu žaidimu Niujorko kortuose užsidirbo 90 ATP reitingo taškų ir 163 tūkstančius JAV dolerių (136 tūkst. eurų), dabar turėtų pakilti į 59-ąją ATP reitingo vietą. Ši pozicija dar gali minimaliai keistis, jei JAV netikėtai iššaus kuris nors iš žemiau už lietuvį esančių žaidėjų.

Bet kokiu atveju, R. Berankis palypės į viršų bent keliomis pakopomis ir atsidurs taip aukštai, kaip nebuvo pastaruosius daugiau nei ketverius metus – paskutinį kartą lietuvis pirmame ATP reitingo 60-uke svečiavosi seniau, nei Lietuvos futbolo rinktinė džiaugėsi pergale oficialiame mače.

Lietuviai per vakarą tris taškus Europos stadionuose iškovojo 2016 metų spalio pradžioje, kai namuose 2:0 įveikė Maltą, o Ričardas puikavosi 58-ąja ATP reitingo vieta 2016-ųjų liepą. Nuo to laiko R. Berankis, kurio geriausias pasiekimas yra TOP-50, nebuvo užsiropštęs aukščiau 62-osios pozicijos.

Pirmasis penkiasdešimtukas laikomas teniso elitu. Šiuo metu jį uždaro buvusi penktoji planetos raketė Jo-Wilfriedas Tsonga, kuris yra žaidęs net trijų iš keturių „Grand Slam“ turnyrų pusfinaliuose, o 2008 m. „Australian Open“ suklupo tik finale, kur 6:4, 4:6, 3:6, 6:7 (2:7) nusileido N. Džokovičiui.

Nors pats R. Berankis tokio rango vyrų turnyruose skambių pergalių dar nėra pasiekęs, 2007 m. jis yra netgi triumfavęs „US Open“ jaunių varžybose.

Primename, kad Lietuvos teniso pažiba šiemet pirmame „US Open“ rate 7:6 (7:3), 4:6, 6:4, 6:4 patiesė italą Federico Gaio (ATP 132), o antrajame 7:5, 6:2, 1:6, 7:6 (7:1) susitvarkė su amerikiečiu Steve'u Johnsonu (ATP 64).

Beje, rekordiškai toli Niujorke nužygiavęs R. Berankis yra priverstas koreguoti savo sezono tvarkaraštį: planavęs dalyvauti Kicbiuhelyje, Austrijoje, vyksiančiame ATP „World Tour 250“ turnyre „Generali Open“, lietuvis iš jo išsibraukė, nes nebūtų spėjęs į kvalifikacines varžybas.

Dabar Ričardas atidaryti savo grunto sezoną yra numatęs ATP „World Tour 500“ turnyre Hamburge rugsėjo 21-27 dienomis – tiesa, jam dar reikia sulaukti kvietimo į atranką.

Rugsėjo 27 d. Paryžiuje startuos paskutinės šių metų „Grand Slam“ varžybos „Roland Garros“, o Vimbldonas 2020-aisiais dėl koronaviruso pandemijos nevyks.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (68)