Lietuvis prestižinių varžybų pirmame rate po atkaklios, 3 valandas 6 minutes trukusios kovos 7:6 (7:3), 4:6, 6:4, 6:4 įveikė 28-erių metų italą Federico Gaio (ATP 132) ir atsilygino šiam už patirtą nesėkmę per vienintelę ligšiolinę tarpusavio dvikovą 2015 metais (6:3, 4:6, 3:6).

R. Berankis užtikrintai pradėjo mačą ir pirmame sete iškart išsiveržė į priekį 2:0, tačiau trečiame geime įgytos savo persvaros neįtvirtino ir F. Gaio netruko išlyginti rezultato. Galiausiai viskas persikėlė į papildomą geimą – „tie-break“, kuriame Ričardas ir įrodė savo patirtį.

Lygaus antrojo seto pabaigoje (rezultatui esant 4:5) lietuvis neatlaikė įtampos ir sausai pralaimėjo savo padavimų seriją, o tuo pačiu ir setą – 4:6.

Ne ką lengviau R. Berankiui sekėsi ir trečiame sete, kurio viduryje pirmavo italas (2:4). Laimei, tuomet pavyko laimėti net keturis geimus iš eilės ir vėl atsidurti priekyje – 6:4.

Ketvirtame sete vėl viskas sprendėsi paskutiniuose geimuose. Šį kartą su spaudimo nesusitvarkė F. Gaio, kuris suklupo padavinėdamas prie 4:4. Prie pat pergalės atsidūręs Ričardas ją nuskynė antru bandymu – 6:4.

Pirmąjį „US Open“ barjerą įveikęs R. Berankis užsitikrino mažiausiai 45-is ATP reitingo taškus ir net 100 tūkstančių JAV dolerių (83,4 tūkst. eurų). Tolesnės sėkmės atveju, lietuvio premijos išaugtų iki 90 ATP reitingo taškų ir 163 tūkst. JAV dolerių (136 tūkst. eurų).


Įdomu, kad antrame rate Lietuvos atstovo laukia akistata su bendraamžiu ATP reitingo lentelės kaimynu Steve'u Johnsonu (ATP 64), o ne su 210 cm ūgio Johnu Isneriu (ATP 22).

Penkių setų ir beveik 4 valandų pareikalavusiame amerikiečių derbyje S. Johnsonas palaužė savo tautietį, kuriam nepadėjo nė 52 vadinamieji „ace'ai“, rezultatu 6:7 (5:7), 6:3, 6:7 (5:7), 6:3, 7:6 (7:3).

Primename, kad šiemet turnyras Niujorke dėk koronaviruso pandemijos vyksta be žiūrovų. Be to, jame titulo negina praėjusių metų čempionai – ispanas Rafaelis Nadalis ir Kanados atstovė Bianca Andreescu. Kortuose nėra ir šveicarų virtuozo Rogerio Federerio.

Visuomet paskutiniu, ketvirtuoju, metų „Grand Slam“ turnyru būdavęs „US Open“ dėl susiklosčiusių nepaprastų aplinkybių šiemet yra antrasis: „Roland Garros“ buvo perstumtas į rugsėjo-spalio mėnesius, o Vimbldonas – apskritai atšauktas.

Bendrą „US Open“ turnyro, kuris tęsis iki rugsėjo 13 dienos, prizų fondą sudaro net 53,4 milijonai JAV dolerių (apie 45 mln. eurų).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (51)