Kelis kartus pirmavęs, bet persvaros neišsaugojęs geriausias Lietuvos tenisininkas nusileido serbui tik po atkaklios kovos 6:7 (2:7), 4:6. Mačas truko 1 val. 39 min.

Prieš šią kovą netrūko kalbų apie N. Džokovičiaus bėdas dėl kaklo. Serbas sekmadienį atsisakė žaisti dvejetuose, o akistatoje su R. Berankiu per pertrauką Novakas tarp setų pasikvietė fizioterapeutą, kuris jam masažavo kaklą.

Po akistatos pajėgiausias planetos tenisininkas, šiemet dar žengiantis be pralaimėjimų, pripažino, kad susidūrimas su lietuviu nebuvo lengvas pasivaikščiojimas.

„Tikiuosi, kad kaklui šis mačas neturės įtakos. Darysime viską, ką galime kartu su kineziterapeutu, matysime, kokia situacija ir savijauta.

Tiesą sakant, šiame mače ta kaklo problema mane trikdė, padariau tiek daug dvigubų klaidų.

Be to, jis tiksliai žinojo, kur aš paduosiu kamuoliuką. Neturėjau daug variantų. Bet galų gale man pavyko sužaisti sėkmingiau, o mačo metu jaučiausi vis geriau ir geriau. Dar nesu tokios formos, kurios norėčiau, bet einu teisinga linkme“, – po kovos su R. Berankiu kalbėjo N. Džokovičius. Serbui tai buvo jau 19-oji pergalė iš eilės 2020 metais.


Trečiame rate serbas susitiks su Tennys Sandgrenu (ATP-55), kuris antrame rate 6-7 (4-7), 6-2, 7-6 (7-5) pranoko Felixą Auger Aliassime'ą (ATP-20).

Iki šiol tenisininkai buvo susitikę tik kartą – 2013 metais „US Open“ turnyre serbas užtikrintai triumfavo 6:1, 6:2, 6:2.

Į „Western and Southern Open“ turnyrą R. Berankis pateko įveikęs du varžovus atrankoje, o pirmajame turnyro rate 30-metis po atkaklios kovos eliminavo amerikietį Tommy Paulą.

Turnyro Niujorke prizų fondą sudaro daugiau nei 6,297 mln. JAV dolerių. Patekęs į antrą turnyro ratą R. Berankis jau užsidirbo 43,45 tūkst. dolerių bei 80 ATP reitingo taškų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (39)