Dubline gyvenęs A. Šlajus daugiau nei prieš trylika metų įkūrė akademiją, kurioje nuo aštuonerių iki aštuoniolikos metų vaikai buvo ruošiami tenisui. Ten, kaip anksčiau yra pasakojęs naujasis BTA vyriausiasis treneris, pagrindinis dėmesys buvo skirias vaikų išlikimui tenise, jų emociniam pasitenkinimui, progresui bei gyvenimiškoms pamokoms, kurias vysto individualus sportas.

Pats Aistis neslepia, kad priimti sprendimą palikti Airiją nebuvo lengva.

„Emocijų buvo tiek daug, kad net teko nubraukti ašarą. Airijoje buvo sukurti glaudūs ryšiai, nuo nulio buvo sukurta akademija. Džiaugiuosi bent tuo, kad mano kolegė iš Pietų Afrikos Respublikos liko ten ir ta akademija nėra subyrėjęs laivas. Apskritai, galvoju, kad mums pavyks bendradarbiauti. Abiejose vietose lygis yra gana panašus, todėl vieni kitiems tikrai turėsime ką pasiūlyti“, – sakė A. Šlajus.

Apie galimybę pasikviesti teniso specialistą į BTA Arūnas Balžekas svajojo jau seniai. Nuo praėjusių metų jis dukart lankėsi Dubline, kur dėliojo akademijos ateities planus.

„Manau, kad Arūno parodytas dėmesys, pastangos ir žmogiškasis veiksnys buvo pagrindiniai dalykai, dėl ko sutikome sugrįžti. Ne finansiniai paskata ar kažkas tokio. Mano vaikams treji ir penkeri metai, todėl reikėjo apsispręsti: arba liekame Airijoje, arba tai yra laikas, kai galime sugrįžti į Lietuvą ir pabandyti pajudinti reikalus čia. Žiūrėsime, kas iš to išeis“, – sprendimą komentavo A. Šlajus.

„Aistį pažįstu daugiau kaip dvidešimt metų. Žinau, kad tai aukščiausio intelekto žmogus, žinau jo stipriąsias puses ir atsidavimą darbui. Esu labai laimingas, kad po pusantrų metų diskusijų, pagaliau Aistį turime mūsų akademijoje. Galvoju, kad jo sugrįžimas yra didelis laimėjimas visam Lietuvos tenisui“, – sakė A. Balžekas.

„Aš toks žmogus, kad man visada reikia laimėti. Galvoju, kad tuo klausimu per gyvenimą pavyko nuveikti ne tiek ir mažai. Toks požiūris mūsų akademijoje buvo diegiamas nuo pirmų dienų, todėl dabar matydamas mūsų jauno kolektyvą nusiteikimą, ambicijas, veržlumą, Arūno užsispyrimą ir Aisčio atsidavimą sportui, neabejoju, kad eisime pirmyn į priekį ir turėsime dar geresnį rezultatą“, – sakė Remigijus Balžekas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)