Savo laiku patekusi tarp penkiasdešimties pajėgiausių jaunųjų pasaulio tenisininkių (2014 m. ji buvo užkopusi į 42 Tarptautinės teniso federacijos (ITF) jaunių reitingo vietą), profesionalios tenisininkės karjerą J. Mikulskytė atidėjo dėl studijų ir žaidimo Kentukio universitete JAV. Visgi baigusi aukštąją mokyklą ji nusprendė išmėginti jėgas profesionalų turnyruose. Iki tol, kol pakankamai sėkmingai bandymai nebuvo pristabdyti koronaviruso pandemijos.

„Karantinas mane užklupo turnyre Meksikoje. Planavau žaisti ten kelias savaites, tačiau viskas susiklostė taip, kad jau po pirmo susitikimo turnyras, kaip ir vėlesnėmis savaitėmis turėjusios vykti varžybos, buvo atšaukti. Spėjau grįžti į Lietuvą, kurioje ir praleidau visą karantino laikotarpį. Po jo daugiausiai treniruojuosi Prancūzijoje, kurioje sužaisiu kelis turnyrus ir po Lietuvos teniso čempionato“, – pasakoja J. Mikulskytė.

Anot jos, Vilniuje vyksiančios varžybos bus puiki proga pasirengti galimam grįžimui į tarptautinius turnyrus. „Manau, kad Lietuvos čempionatas bus gera įžanga ne tik man, tačiau ir visoms kitoms žaidėjoms bei žaidėjams. Taip, sutinku, kad būsiu viena iš varžybų favoričių. Bet tokioms etiketėms neteikiu daug reikšmės. Viską reikės įrodyti kortuose“.

Paklausta apie patirtis, įgytas JAV, tenisininkė neslepia – studijos universitete padėjo greičiau subręsti.

„Studijos ir žaidimas JAV man tikrai davė labai daug. Subrendau kaip žmogus ir žaidėja, o tai yra labai svarbu norint sėkmingai žaisti turnyruose. Universitete praleisti metai taip pat suteikė naujos motyvacijos grįžti į profesionalų tenisą ir siekti čia aukščiausių tikslų“, – teigia J. Mikulskytė.

Lietuvos teniso čempionatas liepos 13-16 d. vyks Vilniuje, Bernardinų sodo aikštyne. Turnyro prizų fondas – 5 tūkst eurų.

Vyrų varžybose žaisti planuoja ir ilgametis Lietuvos vyrų rinktinės narys Laurynas Grigelis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)