N. Džokovičius tapo dar vienu teniso žaidėju, kuriam buvo nustatyta koronaviruso infekcija COVID-19 po dalyvavimo Balkanuose surengtame viename parodomajame turnyre.

„N. Džokovičiui testu nustatytas COVID-19 virusas“, – sakoma jo atstovų pranešime.

„Jam nepasireiškia jokie simptomai“, – pridūrė sportininko atstovai.

Tiesa, koronavirusas neaplenkė ir Novako žmonos Jelenos, o štai jų sūnaus Stefano ir dukros Taros testų rezultatai buvo neigiami.

Sekmadienį Zadare, Kroatijoje, turėjęs vykti „Adria Tour“ finalas tarp pirmos pasaulio raketės serbo N. Džokovičiaus ir ruso Andrejaus Rublevo buvo atšauktas prieš pat jo pradžią, kai paaiškėjo, kad koronavirusas nustatytas kitiems trims turnyro dalyviams – 29-erių metų bulgarui Grigorui Dimitrovui (ATP 19), 23-ejų metų kroatui Bornai Čoričiui (ATP 33) ir 34-erių metų serbui Viktorui Troickiui (ATP 184).

Beje, su pastaruoju lygiai prieš savaitę Belgrade susitiko ir pajėgiausias Lietuvos tenisininkas 30-metis Ričardas Berankis (ATP-72), kuris per 1 val. 16 min. šventė pergalę 6:3, 6:3. Prieš tai V. Troickis kovojo ir su N. Džokovičiumi.

Pažymėtina, kad žaidėjai minėto turnyro metu nevengė kontakto ne tik so kolegomis tenisininkais, bet ir žurnalistais bei žiūrovais – į mačus buvo įleidžiama net po kelis tūkstančius jų.

Pats „Adria Tour“ organizavęs N. Džokovičius turnyrui tapus koronaviruso židiniui viešai atsiprašė visų, kurie nukentėjo.

„Organizavome turnyrą tikėdami, kad virusas jau nusilpęs ir kad sąlygos rengti varžybos yra tinkamos. Deja, virusas vis dar aktyvus ir tokia yra naujoji realybė. Turėsime išmokti kovoti ir gyventi su tuo. Aš nuoširdžiai atsiprašau dėl kiekvieno individualaus infekcijos atvejo, kilusio turnyre. Viliuosi, kad nė vieno sveikatos situacija nesikomplikuos ir visi pasveiks. Aš pats artimiausias 14 dienų izoliuosiuosi, o po 5 dienų atliksiu pakartotinį testą“, – teigė Novakas.


Primename, kad nepaisant koronaviruso grėsmės, neseniai buvo patvirtinta, kad rugpjūčio 31 dieną Niujorke startuos prestižinis „US Open“ turnyras. Tiesa, jis vyks be žiūrovų tribūnose.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (58)