TenisoNamai.lt turnyre žaidėjai varžosi suskirstyti pagal lygį į 6 bendrus divizionus, kuriuose žaidžia tiek vyrai, tiek moterys, bei 3 vien moterų divizionus. Pajėgiausios Lietuvos teniso mėgėjos vardą po beveik dvejų metų pertraukos susigrąžino Jurgita Kveselaitė, finale 7:5, 7:6 nugalėjusi Svajūnę Vadopalaitę.

Beje, šiame turnyre tenisininkės tarpusavyje viena prieš kitą žaidė antrą kartą, o pirmo mačo susitikimas baigėsi identišku rezultatu.

„Pasiruošti gerai finalui, kaip turbūt ir kiekvienam iš mūsų, dėl karantino nepavyko. Neabejoju, kad ir Svajūnei nepavyko, tačiau ėjome nusiteikusios kovoti, situacija visiems buvo vienoda, ne taip, kad esi grįžęs po atostogų ir tik tau vienam buvo pertrauka, – teigė J. Kveselaitė. – Tiek man, tiek Svajūnei treniruotėse kilo daug abejonių, bet šiandien žaidimas buvo gražus, smagus, gal trūko pasitikėjimo dėl pertraukos, bet padarėme, ką galėjome.“

Ypač dramatiškai klostėsi antrasis setas, kuriame J. Kveselaitė pirmavo 5:4, vėliau į priekį 6:5 išsiveržė S. Vadopalaitė, o seto laimėtoja sprendėsi pratęsime – jame 7:5 stipresnė buvo Jurgita.

Jurgita Kveselaitė

Vyrų Top divizione triumfavo nuolatinį finalininką Gabrielių Riškų 6:3, 6:4 įveikęs Arturas Gotovskis. Tuo tarpu antrame pagal pajėgumą „Top Challenge“ divizione nė vieno seto nepralaimėjo Vilniaus „Ryto“ krepšinio klubo vadovas Rolandas Jarutis – buvęs krepšininkas finale 7:6, 6:4 nugalėjo Arūną Šveistį.

„Finalas buvo labai sunkus, varžovas patyręs. Buvau surinkęs pakankamai nemažai informacijos apie jį, bet tikrai labai sunkus finalas, dramos buvo nemažai“, – pergale džiaugėsi R. Jarutis.

ULEB taurės čempionas teniso kortuose išsiskyrė emocionalumu – pasak jo, vidinis pyktis yra tarsi variklis, priverčiantis susitelkti žaidimui.

„Jei darai vaikiškas klaidas, jei priimi neteisingus taktinius sprendimus, tai gali kaltinti tik save. Visos emocijos yra pyktis ant paties savęs, o kartais toks pyktis yra geras variklis. Puikus oras, puiki organizacija, džiaugiuosi, kad pavyko laimėti ir bandysime toliau tobulėti – tenisas man tobuliausia sporto šaka po krepšinio“, – nusijuokė R. Jarutis.

Ilgiausiai santykius aiškinosi 4 diviziono žaidėjai: po trijų valandų kovos šiame divizione triumfavo Povilas Paulauskas, 4:6, 6:3, 6:4 palaužęs Šarūno Tamkevičiaus pasipriešinimą.

„Pirmas kartas, kada mačas truko tiek ilgai – 3 valandų dar nebuvo tekę žaisti, tad dvikova tikrai verta finalo. Nors ir tęsiasi karantinas, treniravausi, nesėdėjau lovoje – ėjau į kiemą ir mušinėjau į sieną, mušinėjau su draugais be tinklo, o tas darbas atsipirko, – džiaugėsi P. Paulauskas. – Pirmame sete jautėsi jauduliukas, drebėjo kojos ir rankos – vis tik pirmas rimtas finalas. Siekiau savo tikslo, jį pasiekiau ir vasaros turnyre tikrai dalyvausiu. Labai džiaugiuosi turnyro organizacija.“

Beje, P. Paulauskas turnyro ketvirtfinalyje eliminavo Marijoną Mikutavičių, jį įveikęs 6:2, 6:4.

Vis dar tęsiasi registracija į TenisoNamai.lt vasaros vienetų turnyrą – užsiregistruoti galima iki gegužės 26 dienos.

Visi rezultatai:

TOP divizionas

Finalas: Arturas Gotovskis – Gabrielius Riškus 6:3, 6:4
Dėl 3 vietos: Andrius Nikelis – Paulius Miškinis 6:2, 6:3

TOP Challenge divizionas

Finalas: Rolandas Jarutis – Arūnas Šveistys 7:6, 6:4
Dėl 3 vietos: Dovydas Oržekauskas – Sigitas Liaučius 7:6, 5:7, 10:6

2 divizionas

Finalas: Karolis Pusvaškis – Paulius Paklonskas 6:0, 6:4
Dėl 3 vietos: Gytis Malinauskas – Tomas Milašius 6:4, 7:6

3 divizionas

Dėl 3 vietos: Juozas Olekas – Maksimas Barochas 6:3, 6:0

4 divizionas

Finalas: Povilas Paulauskas – Šarūnas Tamkevičius 4:6, 6:3, 6:4
Dėl 3 vietos: Tadas Rupeikis – Mindaugas Rudaitis 6:2, 6:2

5 divizionas

Finalas: Lukas Dukavičius – Algirdas Radauskas 6:2, 6:1
Dėl 3 vietos: Juras Vaitonis – Robertas Simaška 6:1, 7:5

Moterų Top divizionas

Finalas: Jurgita Kveselaitė – Svajūnė Vadopalaitė 7:5, 7:6
Dėl 3 vietos: Miglė Vaškienė – Sigita Ligeikienė 6:2, 6:2

Moterų 2 divizionas

Finalas: Rolanda Balčiauskienė – Birutė Jurgelevičiūtė 6:2, 6:4
Dėl 3 vietos: Giedrė Ančerevičiūtė – Greta Kiudulaitė 6:0, 6:3

Moterų 3 divizionas

Dėl 3 vietos: Milda Gumbrevičienė – Lina Piešinienė 7:5, 6:0

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)