20 „Grand Slam“ serijos turnyrų per karjerą laimėjęs šveicaras susiliejimą laiko būtinu.

„Po šios krizės gali išlikti dvi susilpnėjusios organizacijos arba viena sustiprėjusi“, – teigė R. Federeris.

38-erių ketvirtosios planetos raketės nuomone, ATP ir WTA suvienijimas į teniso pasaulį įneštų daugiau aiškumo ir nuoseklumo dėl turnyrų hierarchijos, reitingų skaičiavimo. R. Federerio nuomone, sirgaliams būtų suprantamiau ir paprasčiau, jei visas profesionalų tenisas atsidurtų po vienu skėčiu, o aktualiausią informaciją būtų galima rasti vienoje interneto svetainėje.

Šveicarų maestro pabrėžė, jog nesiūlo radikaliai pertvarkyti turnyrų kalendoriaus – dauguma žemesnės kategorijos varžybų šiuo metu rengiamos atskirai moterims ir vyrams.

Veterano pamąstymai socialiniame tinkle susilaukė gausių jo kolegų reakcijų, ir dauguma jų buvo teigiamos.

Idėją palaikė ispanai Rafaelis Nadalis ir Garbine Muguruza, rumunė Simona Halep, čekė Petra Kvitova, argentinietis Diego Schwartzmanas.

Buvusi pirmoji pasaulio raketė iš JAV Billie Jean King, kuri 1973 metais prisidėjo prie WTA įkūrimo ir buvo pirmoji asociacijos prezidentė, taip pat išreiškė paramą vyrų ir moterų organizacijų susiliejimui.

„Savarankiška moterų asociacija nuo pat pradžių buvo mūsų planas „B“. Džiaugiuosi, kad vienodai matome situaciją. Paverskime šias mintis realybe“, – sakė 76-erių amerikietė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)