„Mes vienijame daugiau kaip 40 teniso klubų visoje Lietuvoje, nemaža jų dalis turi savo lauko teniso aikšteles. Atšilus orams klubai teiraujasi mūsų ar lauke esančiose aikštelėse jų nariai, laikydamiesi visų būtiniausių saugumo reikalavimų, gali naudotis lauko aikštelėmis, o klubai – jas nuomoti? Suvokiame visą situacijos rimtumą, todėl tiesiog norime sužinoti SAM specialistų nuomonę šiuo klausimu“, – sako LTS prezidentas Ramūnas Grušas.

Sveikatos apsaugos ministerija rekomenduoja stiprinti žmonių atsparumą virusams užsiimant sportu po valandą bent tris kartus per savaitę, o esant geram orui tą rekomenduojama daryti lauke.

„Tenisas leidžia palaikyti gerą fizinę formą ir vienas iš nedaugelio būdų šiuo metu sveikiems asmenims bendrauti – jis žaidžiamas tarp varžovų palaikant didžiulį atstumą, gerokai didesnį nei rekomenduojama minimali norma. Sportininkai naudoja savo raketes, kamuoliukus, bekontaktis atsiskaitymas už kortus taip pat įmanomas. Todėl, mano nuomone, vienetų tenisas tikrai galėtų būti žaidžiamas“, – aiškina R. Grušas.

Anot LTS, tenisas galėtų būti žaidžiantis laikantis tokių saugumo reikalavimų:

– Jokio personalo fizinio kontakto su klientais – lauko aikštelės nuomojamos naudojantis elektroninėmis sistemomis, atsiskaitymai vykdomi internetu.

– Nėra galimybės pasinaudoti dušais, persirengimo kambariais ar spintelėmis – žaidėjai atvyksta į išsinuomotą aikštelę jau apsirengę sportine apranga, taip pat ir išvyksta iš jos.

– Nėra vykdomi jokie renginiai, turnyrai, draudžiami bet kokie susibūrimai.

– Tenisas žaidžiamas su savo raketėmis, kamuoliukais, jų nuomos paslauga neteikiama.

– Žaidėjai aprūpinami papildomos priemonės dezinfekuoti rankas ir inventorių.

– Žaidėjams neleidžiama žaisti dvejetų, aikštelėje vienu metu daugiausiai gali būti 2 žmonės, (jie yra priešingose aikštelės pusėse).

– Žaidėjai privalo vengti tiesioginio fizinio kontakto, turi griežtai laikytis asmens higienos reikalavimų (rankų higiena, kosėjimo čiaudėjimo etiketas).

„Panaši sistema nuo kovo pabaigos jau veikia Estijoje. Lauko kortais čia atviri visiems teniso entuziastams, kurie yra pasiryžę laikytis saugumo taisyklių“, – teigia LTS vadovas.

LTS yra priėmusi sprendimą, jog jokie teniso profesionalų, jaunių, vaikų, mėgėjų turnyrai Lietuvoje negali būti vykdomi bent iki šių metų liepos 13 d.

Jei bus gautas SAM atsakymas, LTS su juo nedelsiant supažindins savo narius.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (14)