„The Times“ skelbia, kad draudėjų išmoka dėl atšaukto čempionato sieks 100 mln. svarų sterlingų.

Dėl COVID-19 pandemijos šią savaitę pirmą kartą nuo Antrojo pasaulinio karo vasarą turėjusį vykti turnyrą atšaukusius organizatorius imtis tokių atsargumo priemonių paskatino SARS protrūkis 2002-2003 metais.

Tuomet taip pat Kinijoje prasidėjusi epidemija buvo gerokai mažesnio masto: išplito po 17 šalių, virusu užsikrėtė per 8 tūkst. žmonių, daugiausiai Azijoje.

Bet to pakako, kad Vimbldono pirmenybių rengėjai sureaguotų.

Skelbiama, kad kasmet jie negailėjo 1,5 mln. svarų siekusių draudimo įmokų.

Tiesa, pastaraisiais metais Vimbldono turnyro generuojamos pajamos būdavo dar didesnės nei prognozuojama draudimo išmoka. Skaičiuojama, kad jos siekė 250 mln. svarų.

Nė vienas kitas „Grand Slam“ serijos turnyras nesidraudė nuo tokio pobūdžio rizikos. Svarstoma, kad tai buvo viena priežasčių, kodėl Prancūzijos atvirojo teniso čempionato organizatoriai kategoriškai nenorėjo atšaukti varžybų ir vietoje to perkėlė jas iš gegužės pabaigos į rugsėjį, sujaukdami teniso kalendorių ir iššaukdami kitų varžybų rengėjų pasipiktinimą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)