ATP reitinge 28-erių varžovas užima 29-ą vietą. Abu tenisininkai ATP turnyruose dukart buvo susitikę ir abu kartus pergalę šventė lietuvis.

Tiesa, tai buvo dar 2014-aisiais. Talentingas gruzinas nuo to laiko stipriai patobulėjo, triskart triumfavo ATP 500 turnyruose (dukart Hamburge ir Pekine).

Šios poros laimėtojas antrame rate susitiks su Roberto Bautista-Aguto (ATP12) ir Jano Lennardo Struffo (ATP-35) poros nugalėtoju.

Už pergalę pirmame rate tenisininkas gaus 45 ATP taškus ir uždirbs 38 835 dolerius. Pralaimėjusiam atiteks 21 525 dolerių suma.

Pernai R. Berankis šiame turnyre pirmame rate sensacingai įveikė Daniilą Medvedevą, vėliau pranoko amerikietį Denisą Kudlą, o ketvirtfinalyje tik po atkaklios trijų setų kovos nusileido prancūzui Gaeliui Monfilsui.

Turnyro prizinį fondą sudaro 2 950 420 JAV dolerių.

Po Dubajaus kovų lietuvis turėtų keltis į Meksiką ir startuoti Monterėjaus mieste prasidėsiančiame ATP „Challenger“ serijos turnyre. Turnyro organizatoriai apie lietuvio dalyvavimą pranešė „Twitter'yje“. Pernai čia nugalėjo Kazachstano atstovas Aleksandras Bublikas.

Turnyro nugalėtojui atiteks 100 ATP taškų ir 14 400 dolerių čekis. „Abierto GNP Seguros“ turnyro prizinį fondą sudarys 108 320 dolerių. Monterėjuje teniso kovos vyks kovo 2-8 dienomis.

Po kovų Meksikoje, tikėtina, kad R. Berankis trauks į Indian Velsą „Masters“ serijos turnyrą, kuris vyks kovo 12-22 dienomis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (32)