Blankiai akistatą pradėjusio lietuvio klaidas išnaudojęs japonas 6-4 laimėjo pirmą setą.

Antrame sete prireikė pratęsimo. Japonas pralaimėjo pirmą savo padavimą ir pranašumą įgijęs R. Berankis išsiveržė į priekį (3-0, 4-2).

Tuomet japonas jau galėjo perimti iniciatyvą, tačiau po lietuvio pralaimėto padavimo pats neišnaudojo savo šanso, galiausiai Ričardas atitrūkęs (5-3) laimėjo pratęsimą 7-4.


Užtikrintai lemiamą setą pradėjęs R. Berankis pateikė rimtą paraišką pergalei – 3-0. Įgytą pranašumą išsaugojęs R. Berankis laimėjo trečią setą 6-2 ir žengė į turnyro pusfinalį.

Akistata truko 2 val. 19 min.

Lietuvis užsitikrino 28 540 dolerių sumą ir 90 ATP taškų, japonui už pasirodymą atiteks 16 250 dolerių ir 45 ATP taškai.

Dėl vietos finale šeštadienį lietuvio laukia akistata su čeku Jiri Vesely (ATP-107). Su 26-erių čeku ATP turnyruose lietuvis buvo kartą susitikęs ir laimėjo prieš jį 4-6, 7-6 (4), 3-6, 7-6 (4), 6-4 „US Open“ pirmame rate.

Turnyro prizinis fondas – kiek daugiau nei 546 tūkst. doleriai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (79)