Jų čempione pirmą kartą karjeroje tapo 21-erių metų JAV atstovė Sofia Kenin (WTA-15), kuri finale 4:6, 6:2, 6:2 įveikė 26-erių metų ispanę Garbinę Muguruzą (WTA-32), 2016 m. triumfavusią Rolando Garroso, o 2017 m. Vimbldono turnyruose.

Įdomu, kad pirmąjį prestižinį GS titulą iškovojusi S. Kenin 1998 metų lapkritį gimė Maskvoje rusų Aleksandro ir Lenos šeimoje, bet vos kelių mėnesių su jais emigravo į Niujorką. Ir nors Sofia gina JAV šalies garbę, ją tribūnose palaikė buvusi pirmoji pasaulio raketė iš Rusijos Dinara Safina.

Permainingas finalas pareikalavo maksimalaus kiekio – visų trijų setų, o iš viso truko ilgiau nei dvi valandas – 2 val. 2 min.

G. Muguruza finale padarė dvigubai daugiau neišprovokuotų klaidų nei jos varžovė – 45 prieš 23.


Primename, kad sekmadienį vyksiančiame „Australian Open“ vyrų varžybų finale raketes surems titulą ginantis 32-ejų metų serbas Novakas Džokovičius (ATP 2) ir 26-erių metų austras Dominicas Thiemas (ATP 5).

Šiemet AO vyrų ir moterų varžybų nugalėtojams atiteks net po 4,120 mln. Australijos dolerių (apie 2,55 mln. eurų).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (20)