Kova truko 2 val. 46 min. ATP 69-ą vietą užimantis lietuvis ir amerikietis susitiko trečią kartą, prieš tai dukart pergales taip pat šventė S. Querrey, tiesa, tai buvo dar 2012 ir 2013 metais.

Pirmame sete vyravo visiška lygybė, abu tenisininkai rinko taškus savo padavimų metu, galiausiai prireikė pratęsimo, kuriame tašką nugvelbė amerikietis (7-2).

Antrame sete savo padavimų metu 7 geimą pralaimėjęs lietuvis leido į priekį išsiveržti amerikiečiui, tačiau tada savo geimą pralaimėjo ir varžovas (4-4). Galiausiai R. Berankis tašką iškovojo 10 geime – 6-4.

Trečiame sete – vėl vyravo lygi kova, tenisininkai taškus rinko savo padavimų metu.

Devintajame geime savo padavimų metu klydo R. Berankis ir amerikietis atsidūrė per tašką nuo laimėto seto (4-5). S. Querrey savo šanso nepaleido (4-6).

Ketvirtame sete – stipri Berankio pradžia (3-0).

R. Berankis turėjo gerą progą išsaugoti solidžią persvarą, tačiau savo padavimų metu (A:40) „neuždarė“ geimo, o vėliau padaręs dvigubą klaidą leido varžovui priartėti (3-2). Galiausiai amerikietis perėmė iniciatyvą ir išlygino seto rezultatą (3-3).

Vėl lemiamu tapo 9-as geimas, kurį savo padavimų metu pralaimėjo lietuvis ir amerikietis atsidūrė per tašką nuo pergalės – 4-5. S. Querrey progos nepraleido ir iškovojo pergalę 7-6 (7-2), 4-6, 6-4, 6-4.

Lietuvis beveik keturis kartus mažiau atliko neatremiamų smūgių (7-27) bei kur kas dažniau darė dvigubas klaidas (8-4).

Susitikimo statistika

Už patekimą į antrąjį varžybų ratą R. Berankis savo kraitį papildė 45 ATP taškais bei sąskaitą 79,2 tūkst. eurų čekiu.

R. Berankis „Australian Open“ turnyre žaidė 9-ą kartą, tačiau antrame rate paskutinį kartą varžėsi tik 2015 metais. Geriausiai lietuviui sekėsi 2011-aisiais ir 2013 metais, kuomet R. Berankis pasiekė trečią ratą.

Pirmajame „Australian Open“ turnyro rate geriausias Lietuvos tenisininkas 6-4, 6-2, 6-2 sudorojo savo varžovą iš Ispanijos Roberto Carballesą Baeną. Partija truko 1 val. ir 58 min.

Amerikietis pirmajame rate pateikė šiokią tokią staigmeną, 6-3, 6-4, 6-4 nugalėjęs kroatą Borna Čoričių (ATP-28).

Lietuvis Melburne dar varžysis dvejetų turnyre. Pirmajame rate lietuvio ir olando Sanderio Arendso pora susitiks su austru Jurgenu Melzeriu bei prancūzu Edouardu Rogeriu-Vasselinasu.

Šiemet bendras „Australian Open“ prizų fondas rekordinis – apie 43,94 mln. eurų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (40)