„Mums šis pasirinkimas nebuvo sunkus. Šiauliuose vyko jau ne vienas Daviso ir Federacijos taurių susitikimas. Žinome, kad čia yra varžyboms tinkama infrastruktūra, o Šiaulių teniso akademijos kortai atitinka visus Tarptautinės teniso federacijos reikalavimus.

Be to, noriu nuoširdžiai padėkoti ir Šiaulių miestui. Be jo pagalbos ir rūpesčio surengti šiame mieste tokią teniso šventę būtų gerokai sunkiau“, – sako Lietuvos teniso sąjungos prezidentas Ramūnas Grušas.

Anot Šiaulių miesto mero Artūro Visocko, miestas nėra pasirengęs niekam perleisti Lietuvos teniso sostinės vardo.

„Sukviesti pajėgiausius šalies tenisininkus ir Lietuvos teniso gerbėjus mums tampa garbės reikalu. Daugeliui iš mūsų geriausiųjų sportininkų Daviso taurės savaitė Šiauliuose tampa savotišku sugrįžimu namo. Mat Šiaulių teniso akademijoje, būdami dar visai maži, jie išliejo daug sūraus prakaito.

Todėl labai džiaugiuosi, kad kovą mes ir vėl galėsime pamatyti juos čia. Lietuvos teniso sąjungai linkiu puikaus renginio, o mūsų komandai ir jos fanams – pergalės prieš pajėgų varžovą“, – sako A. Visockas.

Komandų sudėtys ims aiškėti likus porai savaičių iki susitikimo, tačiau abiejų rinktinių kapitonai viliasi į Šiaulius sukviesti stipriausius šalių tenisininkus.

Kovo 6 dieną bus žaidžiami du vienetų susitikimai. Kovo 7 d. rytą vyks dvejetų dvikova, o po jos – dar du vienetų mačai.

Nugalėjusi komanda šių metų rugsėjo mėnesį žais Daviso taurės pirmosios pasaulinės grupės susitikimą, o pralaimėjusi – antrosios grupės mačą.

Geriausias Lietuvos tenisininkas Ričardas Berankis šiuo metu užima 68 ATP reitingo vietą. Portugalijos rinktinės lyderis Joao Sousa šioje klasifikacijoje yra 58.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)