180-ą vietą WTA reitinge užimanti Slovėnijos atstovė antradienį pirmame Australijos atvirojo čempionato kvalifikacijos rate varžėsi su metais vyresne šveicare Stefanie Vogele (WTA-117).

„Tai nesveika. Rimtai išsigandau, kad nualpsiu, nebegalėjau žengti nė žingsnio. Nesergu astma, neturiu jokių kvėpavimo sutrikimų. Tiesą sakant, karštis man net patinka. Bet šįkart tiesiog nebegalėjau kvėpuoti. Keista, kad apskritai turėjome žaisti esant tokioms sąlygoms“, – stebėjosi D. Jakupovič.


Kanados teniso įžymybė Eugenie Bouchard (WTA-211) mačo su kine Xiaodi You metu taip pat prašė medicinos pertraukėlės, vis dėlto vėliau grįžo į aikštę ir šventė pergalę.

„Buvo sunku kvėpuoti, šiek tiek pykino. Ir jaučiau, kad kuo toliau, tuo sąlygos darosi prastesnės“, – pažymėjo E. Bouchard.

Dėl dūmų Melburne prieš tai buvo atšauktos treniruotės, bet kol kas organizatoriai neketina imtis drastiškų sprendimų.

„Vengsime bet ko, kas kenktų žaidėjų sveikatai. Turime didelę patirtį, kaip tvarkytis tvyrant ekstremaliam karščiui. Bet dūmai ir oro kokybė – naujas iššūkis, tad kliausimės ekspertų patarimais“, – sakė turnyro direktorius Craigas Tiley.

Pagrindinis „Australian Open“ turnyras prasidės kitą pirmadienį.

Krūmynų gaisrai įprasti Australijai šiuo metų laiku, bet dėl aukštos temperatūros ir sausros padėtis tapo nevaldoma. Išdegus milijonams hektarų įvairiose teritorijose, žuvo 28 aukos, liepsnos pasiglemžė tūkstančius namų, dūmai užklojo šalies miestus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)