Šokiruojanti naujiena teniso bendruomenę pasiekė per „Kremliaus taurės“ pusfinalį savaitgalį, o ją paviešino olimpinis čempionas Jevgenijus Kafelnikovas.

Socialiniame tinkle „Twitter“ jis paskelbė įrašą su buvusio partnerio rinktinėje Aleksandro Volkovo nuotrauka ir parašu: „Neįmanoma patikėti. Visuomet prisiminsiu tavo gyvenimo džiaugsmo kupiną šypseną ir mūsų mačus už rinktinę Daviso taurėje. Ilsėkis ramybėje, mano drauge“.


Į daugybę klausimų J. Kafelnikovas neatsakė. „Skambino draugai ir sakė, kad taip nutiko. Baisi naujiena ir netektis. Išėjo visa epocha“, – naujienų agentūrai kalbėjo buvęs A. Volkovo auklėtinis Maratas Safinas.

Buvusi pirmoji planetos raketė J. Kafelnikovas pasakojo, kad kartu su A. Volkovu gynė šalies garbę Daviso taurėje 1994-1995 metais.

„Pirmąjį savo titulą laimėjau Adelaidėje, kai įveikiau Aleksandrą finale. Apie jį liko patys šviesiausi prisiminimai, gaila, kad taip nutiko. Aleksandras buvo vienas iš Kremliaus taurės nugalėtojų. Sunku patikėti, kad jis iškeliavo. Praėjusiais metais man teko su juo bendrauti, viskas buvo gerai. Ši naujiena mane gerokai šokiravo“, – kalbėjo jis.

M. Safinas pasakojo, kad buvęs treneris ir kolega buvo jam tikras draugas: „Jis padėjo man tenise. Jo dėka laimėjau „US Open“, tapau pirmas pasaulyje. Mes draugavome. Tai buvo žaidėjas, kuris man visuomet buvo pavyzdys, man labai patiko jo žaidžiamas tenisas.

Jis nesugebėjo įveikti tam tikrų situacijų, nors turėjo gerą širdį. Sakoma, kad nuo depresijos gydantis psichologas ir pats mirė nuo depresijos. Tai žinokite, kad šiuo atveju taip ir nutiko. Jis padėjo žmonės, bet pats negalėjo susitvarkyti su tam tikromis problemomis. Liūdna, kad jo daugiau nepamatysime.“


Per savo karjerą A. Volkovas laimėjo tris ATP turnyrus, 1993 metais žaidė „US Open“ turnyro pusfinalyje, kur nusileido Pete'ui Samprasui.

Jis dukart padėjo Rusijos rinktinei iškopti į Daviso taurės finalą, o per 10 metų trukusią karjerą pasaulio reitinge aukščiausiai buvo pakilęs iki 14-os vietos.

1998 metais baigęs karjerą A. Volkovas pradėjo dirbti M. Safino treneriu. Jam vadovaujant 20-metis tapo „US Open“ nugalėtoju. Vėliau A. Volkovas treniravo Rusijos vyrų ir moterų rinktines.

Paskutiniu metu jis gyveno Kaliningrade. Mirties priežastys neskelbiamos, tačiau neslepiama, kad buvusi teniso žvaigždė turėjo problemų su priklausomybe alkoholiui.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (29)